Federico Paternina Banda Azul Brut 2016

Posted · Add Comment

🍾 Federico Paternina Banda Azul Brut 2016.
🏷 nr 71275; 69 kr
🍇 40% Macabeu 30% xarel-lo och 30% parellada.
🍭 0,6 g/ 100 ml (Brut).
👃 En lätt arom som primärt doftar äpple, päron, lime och mandel.
💋 Torr med en trivsam syra som balanseras bra med en ytterst diskret sötma. Toner av gröna äpplen, citrus, päron, honungsmelon, mineral och mandel återfinns.
👤 Detta vinhus kommer egentligen från Rioja, men det visade sig att man har lagt produktionen för cavan i Sant Sadurni. Tyvärr det sparsamt med information vad gäller lagringstid, men jag skulle gissa att det är mellan 12 och 15 månader. Det som dock är mest spektakulärt är priset, som är bland det lägsta inom Cava-segmentet. Trots detta är den faktiskt riktigt trivsam och levererar en bra upplevelse. Förvisso tappar den sin spänst när temperaturen närmar sig 10 grader, men innan dess är den riktigt bra och de klassiska Cava-aromerna känns friskt fräscha.
🏅 7,5 (bra Cava)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

En favorit hos någon av er? En helt OK årgångscava i budgetsegmentet enligt mig.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Federico Paternina Banda Azul Brut 2016.
🏷 71275; 69 kr.
 40% Macabeu 30% xarel-lo och 30% parellada.
 0,6 g/ 100 ml (Brut).
🏼 En lätt arom som primärt doftar äpple, päron, lime och mandel.
 Torr med en trivsam syra som balanseras bra med en ytterst diskret sötma. Toner av gröna äpplen, citrus, päron, honungsmelon, mineral och mandel återfinns.
 Detta vinhus kommer egentligen från Rioja, men det visade sig att man har lagt produktionen för cavan i Sant Sadurni. Tyvärr det sparsamt med information vad gäller lagringstid, men jag skulle gissa att det är mellan 12 och 15 månader. Det som dock är mest spektakulärt är priset, som är bland det lägsta inom Cava-segmentet. Trots detta är den faktiskt riktigt trivsam och levererar en bra upplevelse. Förvisso tappar den sin spänst när temperaturen närmar sig 10 grader, men innan dess är den riktigt bra och de klassiska Cava-aromerna känns friskt fräscha.
🏅 7,5 (bra Cava)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@orrefors
Taggar: brut azul orrefors cava juldagen bubbel mousserande divine
Länk till inlägget Dec 25, 2018 @ 13:22

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)