Freixenet Mia Mojito Frizzante

20 jul, 2018 | 6,5, Doux, Frizzante

? Freixenet Mia Mojito Frizzante.
? nr 82484; 79 kr
? Okänd sammansättning, men förmodligen Macabeo.
? 8,0 g/ 100 ml (Doux).
?? Intensiv och fruktig med toner av fläder, lime och päron.
? Söt och intensiv med inslag av fläder, citrusfrukter, honungsmelon och päron.
? Mia är en produktserie viner skapade av den Spanska vinmakaren Gloria Collell där inspirationen har varit Barcelonas färgsprakande utstrålning. Själva logotypen påminner verkligen om något Gaudí själv skulle kunnat skapa. Vinet, eller det smaksatta bubblet, är tänkt att sammanföra spännande aromer till olika druvors, redan rätt breda, smakprofil. I denna skapelse slås man av en rejäl söttma, mycket fläder och citrusfrukter samt en mycket svagt underliggande beska. Enligt baksidansetikett är detta vin tänkt att vara en bas att vidare experimentera genom att addera mynta, frukter m.m. (likt de flesta ICE-vinerna). Flera av er gav även tipset med kolsyrat vatten och is, detta var dock inget som provades. Jag är själv lite skeptisk till denna fusion, men vet att många av er gillar rejält söta fruktbomber och om du är en sådan person tycker jag att du skall prova den. Själv köper jag inte den igen.
? 6,5 (OK Frizzante)!

Fokuserade på livet igår så därför kommer recensionen idag istället. Senare ikväll vankas det något betydligt mindre sött.
_______________
? Freixenet Mia Mojito Frizzante (nr 82484; 79 kr).
 Okänd sammansättning, men förmodligen Muskat.
 8,0 g/ 100 ml (Doux).
? Intensiv och fruktig med toner av fläder, lime och päron.
 Söt och intensiv med inslag av fläder, citrusfrukter, honungsmelon och päron.
 Mia är en produktserie viner skapade av den Spanska vinmakaren Gloria Collell där inspirationen har varit Barcelonas färgsprakande utstrålning. Själva logotypen påminner verkligen om något Gaudí själv skulle kunnat skapa. Vinet, eller det smaksatta bubblet, är tänkt att sammanföra spännande aromer till olika druvors, redan rätt breda, smakprofil. I denna skapelse slås man av en rejäl söttma, mycket fläder och citrusfrukter samt en mycket svagt underliggande beska. Enligt baksidansetikett är detta vin tänkt att vara en bas att vidare experimentera genom att addera mynta, frukter m.m. (likt de flesta ICE-vinerna). Flera av er gav även tipset med kolsyrat vatten och is, detta var dock inget som provades. Jag är själv lite skeptisk till denna fusion, men vet att många av er gillar rejält söta fruktbomber och om du är en sådan person tycker jag att du skall prova den. Själv köper jag inte den igen.
? 6,5 (OK Frizzante)!
_______________
@freixenetsverige @freixenet
Taggar: semester ? frizzante mojito torekov båstad freixenet skumpa ? bubbel fredagsmys mousserande ledig bjäre
Länk till inlägget Jul 20, 2018 @ 15:43

Hur betygsätter du vinet?

10 Kommentarer

 1. lou_ke

  Macabeo (inte Muskat), citronjuice och mynta är innehållet i Freixenets Mia Mojito. Självklart en dryck för den som gillar sötare drinkar, men framförallt är den låg i alkohol och därför ett bra alternativ till spritbaserade drinkar. Ska inte ses som ett alternativ till ett gott glas bubbel. 🙂 Skål!

  Svara
 2. malstigarn

  Tack för att du är så ärlig!

  Svara
 3. mialindh6

  Lite sötare än väntat.. men god ?

  Svara
 4. monika_moisanen

  Jag kommer inte prova dem igen. Sött funkar inte hos mig.

  Svara
 5. jessicaroding

  Känner samma som dig kring Mia vinerna, dock ej testat denna. För söta för min smak. Men, passar säkerligen någon som gillar den typen av fruktigt sommarbubbel.

  Svara
 6. therezenylander

  Håller helt med! Funkade en gång men inte igen. Dricker hellre en mojito eller ett glas bubbel men inte mixat?

  Svara
 7. martenssonskok

  Nähäp, då lägger vi inte den till listan

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev