Gratinerade ostron är verkligen supergott!
Mumsigt till mousserande: Gratinerade ostron med örtsmör
För 4 personer, tar 20 min att tillaga.
Detta behövs:
12-16 ostron
2 st scharlottenlökar
1 knippe gräslök
1 knippe persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
75-100 g smör (rumstempererat)
1-2 dl riven parmesan
Bordssalt
Grovsalt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka scharlottenlök, gräslök och persilja. Finriv citronskalet och vitlöken samt blanda allt med smöret. Tillsätt sedan 1 msk citronsaft och 2 krm salt. Blanda väl.
Häll grovsalt i en form, öppna ostronen och placera dem upprätt i saltet. Klicka i örtsmöret och toppa med riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen tills osten fått färg (ca 7-10 min).
Bubbeltips till rätten:
Taittinger Brut Réserve (nr 7422)
Pol Cochet Brut Symbiose (nr 7521)
Langlois Crémant de Loire Brut (nr 7404)
0 kommentarer