Hambledon Classic Cuvée Rosé

10 apr, 2019 | 9, British Fizz, Brut, Rosé

🍾 Hambledon Classic Cuvée Rosé.
nr 73152; 459 kr
🍇 10% Pinot Noir och 90% Chardonnay.
🍭 1,0 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Ostron, saltstänkta klippor, tång och solnedgång!
💋 Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av ostronskal, sälta, flinta, röda bär, blodapelsin, röda vinbär, rabarber och jordgubb.
👤 Druvorna kommer från egna, sydöstligt sluttande vingårdar i Windmill Down, södra England. I denna batch är det just nu framför allt årgång 2014 som inkluderats, men med en viss mängd reservvin från 2010. Champagnemetoden tillämpades och 4% av chardonnay-druvorna jäste i Franska ekfat för att ge extra komplexitet och struktur. Vidare har den legat hela 33 månader på jästfällningen vilket skapat en rikigt komplex kreation. Det som främst imponerade på mig var den ytterst häftiga doften som tog mig tillbaka till mitt älskade Torekov. Den hade en mycket spännande blandning av ostronskal, tång och salta havsvindar som fick mitt hjärta att slå ett extra slag. Smaken följer doften, men har en hel del röda bär att erbjuda i form av blodapelsin, röda vinbär och rabarber. Har ni möjlighet så prova denna och återkom om även ni upplevde den häftiga doften!
🏅 9,0 (exceptionell British Fizz).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Blunda och tänk på doften av salta västkustvindar med solnedgångens värmande skimmer över ditt ansikte. Så doftar och smakar detta bubbel - riktigt häftigt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Hambledon Classic Cuvée Rosé (nr 73152; 459 kr).
 10% Pinot Noir och 90% Chardonnay.
 1,0 g/100 ml (Brut).
? Ostron, saltstänkta klippor, tång och solnedgång!
 Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av ostronskal, sälta, flinta, röda bär, blodapelsin, röda vinbär, rabarber och jordgubb.
 Druvorna kommer från egna, sydöstligt sluttande vingårdar i Windmill Down, södra England. I denna batch är det just nu framför allt årgång 2014 som inkluderats, men med en viss mängd reservvin från 2010. Champagnemetoden tillämpades och 4% av chardonnay-druvorna jäste i Franska ekfat för att ge extra komplexitet och struktur. Vidare har den legat hela 33 månader på jästfällningen vilket skapat en rikigt komplex kreation. Det som främst imponerade på mig var den ytterst häftiga doften som tog mig tillbaka till mitt älskade Torekov. Den hade en mycket spännande blandning av ostronskal, tång och salta havsvindar som fick mitt hjärta att slå ett extra slag. Smaken följer doften, men har en hel del röda bär att erbjuda i form av blodapelsin, röda vinbär och rabarber. Har ni möjlighet så prova denna och återkom om även ni upplevde den häftiga doften!
? 9,0 (exceptionell British Fizz).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@quaffable_wines @vingruppen @hambledon_vineyard @orrefors
Taggar: lillördag bubbel ? mousserande fizz sparklingwine ? torekov britishfizz hambledon onsdagsmys
Länk till inlägget apr 10, 2019 @ 21:15

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev