Hambledon Premiere Cuvée

7 maj, 2019 | 9,5, British Fizz, Brut

🍾 Hambledon Premiere Cuvée.
pl_button type=”primary” link=”https://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=90398″ target=”blank”]nr 90398; 549 kr[/button]
🍇 24% PN, 3% PM & 73% C.
🍭 0,7 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Komplex, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, persika, choklad, hasselnötter och apelsin.
💋 Torr, mycket frisk, komplex, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, persika, vita blommor, nektarin, nougat och rostat bröd.
👤 Druvorna kommer från egna, sydöstligt sluttande vingårdar i Windmill Down, södra England. I denna batch är det just nu framför allt årgång 2013 som inkluderats, men med en viss mängd reservvin från 2010. Champagnemetoden tillämpades och 14% av druvorna jäste i Franska ekfat för att ge extra komplexitet och struktur. Vinet har även genomgått full malolaktisk jäsning för att runda av den höga syran. Vidare har den legat hela 46 månader på jästfällningen vilket skapat en rikigt komplex kreation. Detta är Systembolagets, just nu, dyraste årgångslösa mousserande vin från Storbritannien, men som i de flesta andra fall brukar pris och kvalité följa varandra. Initialt upplevde jag den som lite för pigg, men med stigande temperatur blommar en fullfjädrad dansös fram bjuder upp hela aromspektrat till dans i näsa och mun. Väldigt kul att man lyckats så bra med mousserande vin även på andra sidan den Engeleska kanalen och jag hoppas, med ökad efterfrågan, att priserna justeras nedåt lite så fler kan njuta av dem.
🏅 9,5 (exceptionell British Fizz)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: hambledon bubbel tisdagsmys sparklingwine britishfizz ? fizz ? mousserande
Länk till inlägget maj 07, 2019 @ 20:24

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev