Henri Goutorbe Millésime 2009 Grand Cru

16 feb, 2019 | 9, Brut, Champagne, Prisvärt, Tips

🍾 Henri Goutorbe Millésime 2009 Grand Cru.
nr 92215; 389 kr
🍇 75% Pinot Noir och 25% Chardonnay.
🍭 0,8 g/ 100 ml (Brut).
👃🏼 Intensiv och fruktig med toner av moget gult äpple, honung, inlagd frukt och choklad.
💋 Mustigt fruktig smak med friska toner av gult äpple, apelsin, ljust bröd, persika, ananas, nougat och krita.
👤 Henri Goutorbe ägs och drivs sedan 1970-talet av René Goutorbe och hans hustru Nicole tillsammans med barnen Elisabeth, Bertrand och Etienne. Egendomen omfattar 22 hektar vingårdar och de driver även en plantskola för vinstockar. Granne med Bollinger, Deutz och Ayala i Aÿ har denna lilla odlare lyckats åstadkomma rejält trivsamma skapelser som säljs till ett fantastiskt lågt pris! Aromprofilen är primärt baserad på fruktiga mogna äpplen, nougat och tropiska frukter, men det finns en hel del komplexa underliggande toner som dyker upp i olika omgångar. Bra nu och kommer säkerligen att utvecklas väl de närmaste 10-15 åren! Detta är ett absolut superbt köp till en fenomenalt låg prislapp! Stark köprekommendation på den!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!

Dags för en rykande färsk nyhet som ni bara måste prova!!! Mer fruktig än förra årets 08:a och därmed med tillgänglig! Så god!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Henri Goutorbe Millésime 2009 Grand Cru.
? nr 92215; 389 kr.
 75% Pinot Noir och 25% Chardonnay.
 0,8 g/ 100 ml (Brut).
? Intensiv och fruktig med toner av moget gult äpple, honung, inlagd frukt och choklad.
 Mustigt fruktig smak med friska toner av gult äpple, apelsin, ljust bröd, persika, ananas, nougat och krita.
 Henri Goutorbe ägs och drivs sedan 1970-talet av René Goutorbe och hans hustru Nicole tillsammans med barnen Elisabeth, Bertrand och Etienne. Egendomen omfattar 22 hektar vingårdar och de driver även en plantskola för vinstockar. Granne med Bollinger, Deutz och Ayala i Aÿ har denna lilla odlare lyckats åstadkomma rejält trivsamma skapelser som säljs till ett fantastiskt lågt pris! Aromprofilen är primärt baserad på fruktiga mogna äpplen, nougat och tropiska frukter, men det finns en hel del komplexa underliggande toner som dyker upp i olika omgångar. Bra nu och kommer säkerligen att utvecklas väl de närmaste 10-15 åren! Detta är ett absolut superbt köp till en fenomenalt låg prislapp! Stark köprekommendation på den!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@champagne_hgoutorbe @wipwine @champagnehuset @twscollective @sophienwald_official @sophienwaldglass
Taggar: köp bratips ? champagne ? lördagsgodis mousserande vintips bubbel
Länk till inlägget feb 16, 2019 @ 20:03

Hur betygsätter du vinet?

2 Kommentarer

 1. Johan

  Detta är min favorit just nu. Jag älskade 2008:an som mousserande.se tipsade om i somras och 2009:an är lika bra, om inte bättre.
  Betyg 9.5

  Svara
 2. Daniel

  Oj, håller inte med alls. Min flaska gick åt katrinplommon och nougat med en alkoholton som bröt igenom (både dag 1 och 2). Smaken placerar sig långt fram på tungan och dör ut fort. Ett av mina sämre köp på sista tiden tyvärr.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev