I Clivi R_B_L 2017

Posted · Add Comment

🍾 I Clivi R_B_L 2017.
🏷 73174; 249 kr
🍇 100% Ribolla Gialla.
🍭 0,1 g/100 mL (Brut Nature).
👃 Fruktig doft med inslag av äpple, päron, citrus, örter, mandel och mineral.
💋 Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, citrus, örter och krita.
👤 I början på 90-talet övertogs två vingårdar av Ferdanando Zanusso och dessa restaurerades varsamt. Man fokuserar på en hel del olika druvor, men en av dem är den ”gamla” druvan Ribolla Gialla som denna skapelse vestår till 100% av. Druvorna skördas förhand i slutet av september. Detta är ett mousserande utan andragångsjäsning. Vinet genomgår sin alkoholjäsning i en stor ståltank och när det är 20 gr socker/liter kvar stängs ståltanken igen. Därefter bildas det bubblor av koldioxiden som bildas naturligt och den återstående jästen äter upp nästan allt socker. Det är en mycket torr skapelse med tydliga toner av äpple, päron och citrus. Eftersmaken är kort, men har en trivsam örtig ton. Kul vin och spännande att prova en ny druva.
🏅 8,0 (mycket bra Spumante).
_______________

Råkade skriva Cava, men det var ju en Spumante jag skulle prova och inget annat. Utan tillsatt socker är det en härligt torr skapelse som passar perfekt en söndag.
_______________
🍾 I Clivi R_B_L 2017.
🏷 Nr 73174; 249 kr.
 100% Ribolla Gialla.
 0,1 g/100 mL (Brut Nature).
🏼 Fruktig doft med inslag av äpple, päron, citrus, örter, mandel och mineral.
  Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, citrus, örter och krita.
 I början på 90-talet övertogs två vingårdar av Ferdanando Zanusso och dessa restaurerades varsamt. Man fokuserar på en hel del olika druvor, men en av dem är den ”gamla” druvan Ribolla Gialla som denna skapelse vestår till 100% av. Druvorna skördas förhand i slutet av september. Detta är ett mousserande utan andragångsjäsning. Vinet genomgår sin alkoholjäsning i en stor ståltank och när det är 20 gr socker/liter kvar stängs ståltanken igen. Därefter bildas det bubblor av koldioxiden som bildas naturligt och den återstående jästen äter upp nästan allt socker. Det är en mycket torr skapelse med tydliga toner av äpple, päron och citrus. Eftersmaken är kort, men har en trivsam örtig ton. Kul vin och spännande att prova en ny druva.
🏅 8,0 (mycket bra Spumante).
_______________
@kvalitetsviner @icliviwine
Taggar: mousserande bubbel spumante söndagslyx skumpa 🍾 🥂 ribollagialla brutnature
Länk till inlägget Nov 04, 2018 @ 19:33

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)