InstaRecension av mousserande vin [bubbel | skumpa | tips]

Posted · Add Comment

Det blir väl bubbel ikväll? Jag har precis öppnat kvällens första bubbel, vilken skönhet!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Sanchez-Le-Guédard Special Club 2012.
? nr 97033; 529 kr.
Frankrike, Champagne.
100% Pinot Noir.
0,3 g/100 ml (Extra Brut).
? Fruktig doft med friska toner av röda bär, rött äpple och grapefrukt.
Torr, frisk och lätt utvecklat med inslag av rött äpple, rostat bröd, choklad, hyacint, svart vinbär, vinteräpplen och grapefrukt.
I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen, och här finner vi en av de nyare medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastin Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hög klass. Detta är en friskt fräsch kreation med en viss krämig textur samt en bra balanserad syra. Helt baserad på den blåa druvan Pinot Noir återfinns en koncentrerad fruktighet med en bakomliggande blommig underton som tar de flesta maträtter till en ny upplevelsenivå. År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 29 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner!
? 8,5 (mycket bra champagne)!
8,5 (betyg i relation till pris)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

# Guédard #

Taggar: le ? skumpa club 2012 ? special bubbel premiercru lördagsmys mousserande blancdenoirs sanchez specialclub champagne
Länk till inlägget aug 31, 2019 @ 17:29

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *