InstaRecension av mousserande vin [bubbel | skumpa | tips]

Posted · 3 Comments

Kvällens skapelse är inte den vanliga Deutz rosé utan en kreation speciellt utvecklad för den Japanska marknaden kallad ’Sakura’ (körsbärsblomma).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Deutz Brut Rosé Sakura.
? privatimport; 600 kr.
82% PN, 10% C och 8% PN (vin rouge).
0,6 g/100 g (Brut).
? Frisk doft av smultron, hallon och körsbär.
Torr, men ändå fruktigt frisk. Paletten domineras av körsbär, röda vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år. Deutz Rosé Brut är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk. Både doften och smaken är bär på klassiska rosé-aromer, men ändå är denna champagne något mer raffinerad än de flesta. Ett utmärkt bubbel att njuta såsom till frukt som till lättare anrättningar.
? 9,0 (exceptionell Champagne)!
9,0 (betyg i relation till pris).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: ? champagne fredagsbubbel sakura mums fredagsmys mousserande ? bubbel deutz mousserandepunktse vintips champagnedeutz
Länk till inlägget sep 13, 2019 @ 20:41

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
3 Responses to "InstaRecension av mousserande vin [bubbel | skumpa | tips]"
  1. kerstincornelius skriver:

    Kan bara hålla med. Underbart fruktigt frisk

  2. Fin bild på en härlig Rosé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *