Jakkalsvlei La Perlé Rosé 2017

27 jun, 2018 | 8, Extra Brut, Övrig, Rosé

? Jakkalsvlei La Perlé Rosé 2017.
? nr 73887; 138 kr
? Röd Muscadel & Pinotage (okända andelar).
? 3,6 g/100 ml (Extra Dry).
?? Bärig doft med inslag av hallon, jordgubbar, plommon, svarta vinbär och örter.
? Halvtorr, frisk, fräsch och bärig smak med balanserad sötma. Inslag av jordgubbar, grapefrukt, hallon, citrus, gräs och örter.
? I början av Garden Route mellan Mossel Bay och Port Elisabeth, ligger den familjeägda vingården Jakkalsvlei Wine Estate djupt inbäddad mellan dalarna på Outeniqua bergen. 1987 planterades de första vinrankorna av vinmakarens Jantjie Jonkers farfar, 2007 tog Jantjie över gården och 2008 producerade han sitt första vin under namnet Jakkalsvlei. Detta vin är lätt kolsyrat till den grad att det nästan borde klassas som ett rosévin. Dock uppskattar jag verkligen det lätta bubblandet som ökar fräschören. Aromprofilen går i toner av röda bär, men en hel del solmogna citrusfrukter återfinns. Det är en del sötma i kreationen, men den är bra balanserad och upplevs inte påträngande. Gillar man rosévin och lite lättare sött bubbel så är detta nästintill ett måste!
? 8,0 (mycket bra CapClassique)!

#
Antar att flertalet av er väntar på att fotbollen skall starta, men låt mig bara påminna om en sak - den som dricker bubbel är alltid en vinnare!! Skål!!
_______________
? Jakkalsvlei La Perlé Rosé 2017 (nr 73887; 138 kr).
 Röd Muscadel & Pinotage (okända andelar).
 3,6 g/100 ml (Extra Dry).
? Bärig doft med inslag av hallon, jordgubbar, plommon, svarta vinbär och örter.
 Halvtorr, frisk, fräsch och bärig smak med balanserad sötma. Inslag av jordgubbar, grapefrukt, hallon, citrus, gräs och örter.
 I början av Garden Route mellan Mossel Bay och Port Elisabeth, ligger den familjeägda vingården Jakkalsvlei Wine Estate djupt inbäddad mellan dalarna på Outeniqua bergen. 1987 planterades de första vinrankorna av vinmakarens Jantjie Jonkers farfar, 2007 tog Jantjie över gården och 2008 producerade han sitt första vin under namnet Jakkalsvlei. Detta vin är lätt kolsyrat till den grad att det nästan borde klassas som ett rosévin. Dock uppskattar jag verkligen det lätta bubblandet som ökar fräschören. Aromprofilen går i toner av röda bär, men en hel del solmogna citrusfrukter återfinns. Det är en del sötma i kreationen, men den är bra balanserad och upplevs inte påträngande. Gillar man rosévin och lite lättare sött bubbel så är detta nästintill ett måste!
? 8,0 (mycket bra CapClassique)!
_______________
@grandlabels @jakkalsvleiwines 
#
Taggar: ? bubbel bjäre vmbubbel rosé torekov capclassique ? mousserande
Länk till inlägget Jun 27, 2018 @ 15:49

Hur betygsätter du vinet?

7 Kommentarer

 1. giiiide

  Har just avnjutit den iskall i solskenet. Läskande.

  Svara
 2. joelnorell

  Klart man dricker bubbel ! Bruno Paillard première cuvée, väldigt trevlig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev