Jean-Diot Selection Brut (8,0)

I början av 1960 talet skapar Jean Diot champagnen som kommer att bära hans namn. Under de kommande åren utvecklar han ett familjeföretag som är baserat på tydliga värderingar och tradition. 1998 tar hans barn över ledningen av Champagnehuset Jean Diot i Vinay och fortsätter utvecklingen av champagne, genom att metodiskt arbeta med de vinstockar som är planterade i sydsluttningarna av Epernay och i Marne Valley. Just denna skapelser har legat 24 månader på jästfällningen.

Jean-Diot Selection BrutProducent: Jean Diot
Årgång: 2004
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Friskt fruktig med toner av gult äpple, citrusfrukter, aprikos och rostat bröd.
Smak: Fruktig och frisk med toner av gula äpplen, ananas, persika, aprikos, inlagd frukt, grapefrukt, mineral, mandel och ljust bröd.
Serveringstemperatur: 8-14 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 295 kr
Artikelnr: 77046
Druvsammansättning:

Motivering och betyg:Jean-Diot Selection Brut är en riktigt trivsam champagne som befinner sig i det lägre prissegmentet. Trots detta är det en relativt brödig skapelse med lätt syra och full av trevliga och fruktiga nyanser av både tropiska frukter och mogna äpplen. Detta bubbel fungerar lika bra som aperitif som till maträtter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Jean-Diot Selection Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.