Jean Dumangin Carte d’or Héritage Brut (8,0)

Champagnen Dumangin skapades av Hippolyte Dumangin. Tre generationer senare, fulländade Jacky Dumangin, de karakteristiskt feminina Premier Cru champagne sortimentet. Hans son, Gilles Dumangin, femte generationen av framgångsrika vinmakare, förbättrade sortimentet ytterligare genom att införa flera högklassiga champagner. Just denna skapelse basers på 2012 års skörd med 52% reservvin från 2010 och 2011 av vinrankor med en snittålder på 30 år. Vidare tillåts den ligga 4 år på jästen.

Jean Dumangin Carte d’or Héritage BrutChampagnehus: Jean Dumangin
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 11 g/L
Arom: Frisk och lätt söt doft av mandel, äpple, plommon, citrusfrukter, charkuterier och persilja.
Smak: Torr, frisk och lätt söt med inslag av moget rött äpple, äppelkärnor, grapefrukt, rostat bröd, charkuterier och mineral.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 319 kr
Artikelnr: 78543
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Jean Dumangin Carte d’or Héritage Brut är en fin halmgul kreation med pigga små bubblor. Den har en lätt en smak och doftprofil som har en underliggande fruktsötma, men där även syran får spelrum. Aromprofilen går i moget äpple och citrusfrukter, men där även persilja och charkuterier dyker upp efter ens stunds uppvärmning. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du JJean Dumangin Carte d’or Héritage Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.