Jean Yves de Carlini Millésime 2004 Brut (8,5)

En småskalig champagneodlare som producerar ca 65 000 flaskor champagne per år. Producentens bas är Grand Cru-byn Verzenay som ligger i Montagne de Reims. Jean-Yves de Carlini grundades 1955 och drivs nu av Aude Krantz som är barnbarn till grundaren. Detta vin har legat 11 år på jästen.

Jean Yves de Carlini Millésime 2004 BrutChampagnehus: Jean-Yves de Carlini
Årgång: 2004
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 10 g/L
Arom: Komplex doft med utvecklade toner av moget äpple, honung, gula plommon, knäck, konserverad persika och torkade aprikoser.
Smak: Komplex, fyllig, torr och mogen smak med en balanserad syra och härlig äppelfruktighet med toner av gula äpplen, citrus, honung, tryffel, kanderad frukt, nougat och aprikos.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 498 kr
Artikelnr: 91110
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Jean Yves de Carlini Millésime 2004 Brut är en mycket fyllig och mustig champagne där man tydligt känner att den lagrats på jästen en längre stund. Doften är komplext trevlig med mycket utvecklade toner av äpple, honung och stenfrukter. Smaken är även den full av komplexa nyanser där honungen blandas med konserverade frukter, tryffel, moget äpple och citrus. En riktigt fin champagne som är klart drickbar redan nu! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Hur betygsätter du Jean Yves de Carlini Millésime 2004 Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.