José Michel & Fils Special Club Brut 2008 (8,5)

 

Champagne José Michel som startades 1847 är välbekanta för sina goda champagner. Femte generationen vinodlare driver verksamheten i den lilla byn Moussy strax utanför Epernay. De 11 hektaren är utspridda runt byn. Denna odlaren visar även att det går alldeles utmärkt att lagra vin med hög halt av Pinot Meunier-druvan (som annars anses vara mindre lagringsduglig). Just detta vin kommer av druvor från 70-åriga stockar där en del av musten jästs på fat.

Jose Michel Special Club 2008 Champagnehus: José Michel & Fils
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12%
Arom: Mustigt fruktig doft med ntoner av apelsin, ljust bröd, mogna äpplen, nougat och honung.
Smak: Smaken är även den frisk och fruktig, men även en viss komplexitet. Den har en viss lagringston men mest tydligt är den härligt mustiga äppelsmaken. Vidare finner man nyanser av citrus, mineral och nougat.
Serveringstemperatur: 7-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur eller som aperitif.
Pris: 429 kr
Artikelnr: 97713
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: José Michel & Fils Special Club 2008 är ett bra vin där pinot meunier-druvans fulla kraft kommer fram och man känner det lite jordigt komplexa djup som oftast inte återfinns i vanliga champagner. Jag är väldigt förtjust i denna druva då den ger en lite annorlunda upplevelse än vad man är van vid. Smaken ligger även kvar länge i munhålan vilket gör att detta vin kan njutas en lång stund. Skapelsen är härligt ljusgul och bubblorna är pigga och långvariga. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Pierre Gimonnet Special Club 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.