Joseph Desruets Brut Rosé

Posted · Add Comment

🍾 Joseph Desruets Brut Rosé.
nr 76451; 385 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 34% PN, 33% PM & 33% C. Man tillsätter 5% rött stilla vin, sk. côteaux champenois.
🍭 1,0 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Fruktig och frisk doft med tydliga toner av röda bär (speciellt svartvinbär, körsbär, hallon och jordgubbe), moget äpple och citrus.
💋 Fruktig och fräsch smak av svartvinbär, hallon, jordgubbe, smultron, körsbär, aprikos, gula och röda äpplen, päron och citrusfrukter.
👤 Familjen Desruets tillverkar sin champagne i kommunen Hautvillers. Den tillverkas uteslutande på Desruets egna druvor, så kallat RM (Récoltant-manipulant) och endast 5000 flaskor produceras per år. För att behålla identitet och traditioner i detta småskaliga vinhus pressas druvorna på det traditionella sättet med en ekpress ”Darcq-Famain” som använts av familjen Desruets sedan 1888! Just denna skapelse ligger 30 månader på jästen och sedan minst fem år i källaren och vilar. För tre år sedan plockade Rosé Brut hem fina priser i Vinordic Wine Challenge 2017 där man fick både Guld samt valdes som “Bästa värde” i Champagne/Sparkling wine-delen! Jag upplever rosé som riktigt trivsam och fruktig med riktigt härliga toner av röda bär. I princip alla röda bär återfinns så gillar man det är detta definitivt en champagne för dig! Vidare har den en fin mousse och en trivsam syra samt tåler uppvärmning riktigt bra!
🕰 2020-2025 (viss lagringsmöjlighet).
🏅 8,0 (mycket bra champagne).
💲 8,5 (betyg i relation till priset).

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *