Joseph Desruets Collection Cuvée II Premier Cru Brut

7 maj, 2018 | 8,5, Brut, Champagne, Prestige

? Joseph Desruets Collection Cuvée II Premier Cru Brut
? nr 71055; 751 kr
? 50% PN, 10% PM och 40% C.
? 0,8 g/ 100 ml (Brut).
?? Frisk och fräsch doft med tydliga inslag av solmogna citroner, vanilj, hasselnötter och ek.
? Fruktig och rik smak av röda bär, gula mogna äpplen, subtil pepparmint, tugummit TOY och mogen citrus. Ek-tonerna är närvarande och syran balanserad.
? Joseph Desruets återfinns i Hautvillers på samma ställe där Dom Perignon skapade sina flaskor. De producerar endast 25000 flaskor om året och använder en gammal vertikalpress i ek (Darq-Famain) som har följt med familjen sedan starten 1888. Det är en vackert gyllene skapelse med en härligt välkomnande arom. Första sippen avslöjar en champagne som är olik de flesta jag provat tidigare. Jag tycker mig finna röda bär som omsveps av en ekig äppel- och citruston, men det finns även subtila nyanser av smör och nötter. Då den har lagrats på ek till 100% så är det inte konstigt att den nyansen omsveper samtliga dofter och smaker. Eftersmaken är lång och moussen pigg. En spännande champagne som kanske inte passar de som flyr eklagrade champagner, men för de som gillar ek är det ett måste!
? 8,5 (mycket bra champagne).

Kvällens bubbel var en rejält spännande upplevelse som verkligen gav aromsensorerna något att jobba med!
_______________
? Joseph Desruets Collection Cuvée II Premier Cru Brut (nr 71055; 751 kr).
 50% PN, 10% PM och 40% C.
 0,8 g/ 100 ml (Brut).
? Frisk och fräsch doft med tydliga inslag av solmogna citroner, vanilj, hasselnötter och ek.
 Fruktig och rik smak av röda bär, gula mogna äpplen, subtil pepparmint, tugummit TOY och mogen citrus. Ek-tonerna är närvarande och syran balanserad.
 Joseph Desruets återfinns i Hautvillers på samma ställe där Dom Perignon skapade sina flaskor. De producerar endast 25000 flaskor om året och använder en gammal vertikalpress i ek (Darq-Famain) som har följt med familjen sedan starten 1888. Det är en vackert gyllene skapelse med en härligt välkomnande arom. Första sippen avslöjar en champagne som är olik de flesta jag provat tidigare. Jag tycker mig finna röda bär som omsveps av en ekig äppel- och citruston, men det finns även subtila nyanser av smör och nötter. Då den har lagrats på ek till 100% så är det inte konstigt att den nyansen omsveper samtliga dofter och smaker. Eftersmaken är lång och moussen pigg. En spännande champagne som kanske inte passar de som flyr eklagrade champagner, men för de som gillar ek är det ett måste!
? 8,5 (mycket bra champagne).
_______________
@champagne_joseph_desruets @tirageimports @orrefors @skultuna1607
Taggar: champagne mousserande crémant englishsparklingwine ? prosecco franciacorta trentodoc skål capclassique bubblor lyx bubbel trento spumante sparklingwine sekt espumante cava gott skumpa livetsgoda vardagslyx ?

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev