Juillet-Lallement Special Club 2008 (8,5)

Champagne Juillet-Lallement är beläget i byn Verzy i Montagne de Reims och drivs idag av Jean Lallement och hans hustru Virginie. Man förfogar över drygt 4 hektar i Verzy och Sillery som bägge är Grand Cru-byar. Champagne Juillet-Lallement är beläget i byn Verzy i Montagne de Reims och drivs idag av Jean Lallement och hans hustru Virginie. Man förfogar över drygt 4 hektar i Verzy och Sillery som bägge är Grand Cru-byar.

Juillet-Lallement Special Club 2008Champagnehus: Juillet-Lallement
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2008
Dosage: 6 g/L
Arom: Lätt frisk doft av mandel, nougat och grönt äpple.
Smak: Torr och frisk med härliga inslag av äppelkärnor, grapefrukt, rostat bröd och grönt äpple. Den har även en trevligt blommig nyans och en relativt hög syra.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 549 kr
Artikelnr: 96043
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Juillet-Lallement Special Club 2008 är en fin ljusgul kreation med en lätt doft och smak med tydliga toner av grönt äpple, äppelkärnor och nougat. Syran här hög, men balanserad samt den har en medellång eftersmak. För er som inte vet är Special Club ett epitet, utdelat av ett fåtal småodlare, som tilldelas de bästa champagnerna hos dem själva. Lite som en ‘prestige’-stämpel. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Juillet-Lallement Special Club 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: