Kombinera bubbel och ost!

Posted · Add Comment

Brukar du kombinera bubbel och ost?
Det finns mängder med mousserande vin som passar bra till ost, allt från friska getostar till gräddiga och milda blåmögelostar, men tricket är att välja rätt kombination.
? De flesta ostar paras utmärkt med ett friskt och fruktigt vin, så som Martini Prosecco (nr 73524; 85 kr) och speciellt tillsammans med de lätta ostarna Ricotta och Mozzarella.
? Gräddiga ostar som en vällagrad brie, mogen (inte övermogen) ost i camenbertstil eller Creamy White med tryffel kan vara gott att kombinera med en lite piggare fruktighet och där André Delorme Brut (nr 74738; 149 kr).
? Getostar kräver ett vin som kan matcha dess syrlighet så ett bra val är Pertois-Lebrun Instant Brut BdB (nr 76164; 379 kr)
? Hårdostar, som Comté, Gruyére, Morbier Gréve eller Kaltbach har en krämig nötaktig ton som amplifieras av mer mogna champagner. Ett bra tips just nu är Beaumont des Crayères Fleur de Prestige 2006 (nr 72474; 319 kr).
? Mer ”stinkande” ostar, som rejält lagrad Taleggio eller Gorgonzola, matchas väl med lite sötare bubbel , så som Freixenet Prosecco (nr 77774; 99 kr).


Taggar: tips lillördag prosecco ? ? ? kombination champagne ost bubbel
Länk till inlägget aug 21, 2019 @ 20:23

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *