Laforge-Testa Brut 2002 (8,5)

I fyra generationer har Champagnehuset Laforge-Testa varit familjeägt och de är lokaliserade i Marne-området, i Charly-sur-Marne. Mycket utav hanteringen kring produktionen är hantverksmässigt utfört för hand och man försöker även bejaka och bespara naturen så mycket det går.

Laforge-Testa Brut 2002Champagnehus: Laforge-Testa
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2002
Sockerhalt: 10 g/L
Arom: Doften är mycket komplex och har tydlig arom av honung, äpple, päron, plommon och brioche.
Smak: Smaken är härligt torr, frisk och komplex med väl balanserad syra. Väldigt trevliga toner av honung, äpple, päron, mogna citrusfrukter, pomerans och ljust bröd. Eftersmaken är lång med viss mineralkaraktär.
Serveringstemperatur: 6-10 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 399 kr
Artikelnr: 70532
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Laforge-Testa Brut 2002 har legat på jästfällningen hela 12 år vilket bildat en komplex skapelse med en härlig karaktär. Den är ljust gul med många och långvariga bubblor som sprider en härligt utvecklad arom av primärt äpple, päron och honung. Smaken är mycket komplex och upplevs utvecklad. Detta är ett mousserande vin som verkligen skall njutas nu eller max inom fem till tio år. Det är sällan man hittar så pass långlagrade champagner från superåret 2002 för under 400 kr. Endast 468 flaskor finns att tillgå. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Laforge-Testa Brut 2002? Rösta och kommentera gärna nedan.