Lallier Brut Grand Cru Millésime 2008

Posted · Add Comment

🍾 Lallier Brut Grand Cru Millésime 2008.
nr 72845; 649 kr
🍇 55% Pinot Noir och 45% Chardonnay.
🍭 0,7 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus, nougat, honung, blommor och mineral.
💋 Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, honung, citrus, honung, choklad, rostade nötter och mineral. Syran är hög, men balanserad.
👤 Lallier grundades 1906 av Réne Lallier. Vingården är belägen i Aÿ som var en av de första sju byarna att klassificeras som Grand Cru 1936. Fram till 1996 var Lallier en del av huset Deutz, men då detta såldes till Louis Roederer valde ättlingen René-James Lallier att gå sin egen väg, vilket han gjorde tillsammans med Francis Tribaut fram till 2004 då Francis tog över helt. Trots att Lalliers källare har kapacitet för en hög produktion har det satts ett tak om 400 000 flaskor per år för att inte tumma på kvaliteten. Detta är en trevligt, torr och fruktig, skapelse med en doft och smak som är väldigt lika varandra. Den har legat hela 60 månader på jästen i Lalliers källare och sedan ytterligare 5 månader innan den skeppats till Sverige. Primärt är det härlig äppelfruktighet med smöriga toner som framkommer och som backas upp av en underliggande hög mineralet. Syran uppfattas rätt hög, men är bra balanserad och det finns en spännande krämighet som förhöjer den ytterligare. Detta är ett vin som kommer att må bra av 5-10 år i källaren, men som har potential att utvecklas längre än så!
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Årets sista snödriva funkade perfekt som champagnekylare denna underbara vårdag! I morgon är det äntligen fredag!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Lallier Brut Grand Cru Millésime 2008.
? nr 72845; 649 kr.
 55% Pinot Noir och 45% Chardonnay.
 0,7 g/100 mL (Brut).
? Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus, nougat, honung, blommor och mineral.
 Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, honung, citrus, honung, choklad, rostade nötter och mineral. Syran är hög, men balanserad.
 Lallier grundades 1906 av Réne Lallier. Vingården är belägen i Aÿ som var en av de första sju byarna att klassificeras som Grand Cru 1936. Fram till 1996 var Lallier en del av huset Deutz, men då detta såldes till Louis Roederer valde ättlingen René-James Lallier att gå sin egen väg, vilket han gjorde tillsammans med Francis Tribaut fram till 2004 då Francis tog över helt. Trots att Lalliers källare har kapacitet för en hög produktion har det satts ett tak om 400 000 flaskor per år för att inte tumma på kvaliteten. Detta är en trevligt, torr och fruktig, skapelse med en doft och smak som är väldigt lika varandra. Den har legat hela 60 månader på jästen i Lalliers källare och sedan ytterligare 5 månader innan den skeppats till Sverige. Primärt är det härlig äppelfruktighet med smöriga toner som framkommer och som backas upp av en underliggande hög mineralet. Syran uppfattas rätt hög, men är bra balanserad och det finns en spännande krämighet som förhöjer den ytterligare. Detta är ett vin som kommer att må bra av 5-10 år i källaren, men som har potential att utvecklas längre än så!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@quaffable_wines @champagne_lallier @vingruppen
Taggar: vin mousserande ay millesime2008 vintips champagne skumpa ? lallier tips brut ? unnasig torsdagslyx bubbel
Länk till inlägget mar 28, 2019 @ 19:31

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *