Lallier Brut Nature Zéro Dosage

Posted · 7 Comments

🍾 Lallier Brut Nature Zéro Dosage.
🏷 nr 74006; 399 kr
🍇 62% Pinot Noir och 38% Chardonnay.
🍭 0,0 g/100 mL (Brut Nature).
👃🏼 Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus, nougat, blommor och mineral.
💋 Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, honung, citrus, choklad, rostade nötter och mineral. Syran är hög, men balanserad.
👤 Lallier grundades 1906 av Réne Lallier. Vingården är belägen i Aÿ som var en av de första sju byarna att klassificeras som Grand Cru 1936. Fram till 1996 var Lallier en del av huset Deutz, men då detta såldes till Louis Roederer valde ättlingen René-James Lallier att gå sin egen väg, vilket han gjorde tillsammans med Francis Tribaut fram till 2004 då Francis tog över helt. Trots att Lalliers källare har kapacitet för en hög produktion har det satts ett tak om 400 000 flaskor per år för att inte tumma på kvaliteten.Druvorna kommer från kalkrika jordar i byarna Aÿ, Verzenay, Bouzy, Ambonnay, Avize, Cramant och Oger. Man har delvist används malolaktisk jäsning samt 19% reservvin har tillsatts. Detta är en trevligt, mycket torr, skapelse med en doft och smak som är väldigt lika varandra. Primärt är det citrustonerna som framkommer med en underliggande hög mineralitet. Syran uppfattas rätt hög, men är bra balanserad och det finns en spännande krämighet som förhöjer den ytterligare. Jag tror även att denna kommer att vinna en hel del på att ligga bara några få år och därav har jag ”glömt bort” några stycken i vinkällaren.
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!

Kan man få fresta med denna champagne utan socker i afton måntro?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Lallier Brut Nature Zéro Dosage.
🏷 nr 74006; 399 kr.
 62% Pinot Noir och 38% Chardonnay.
 0,0 g/100 mL (Brut Nature).
🏼 Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus, nougat, blommor och mineral.
 Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, honung, citrus, choklad, rostade nötter och mineral. Syran är hög, men balanserad.
 Lallier grundades 1906 av Réne Lallier. Vingården är belägen i Aÿ som var en av de första sju byarna att klassificeras som Grand Cru 1936. Fram till 1996 var Lallier en del av huset Deutz, men då detta såldes till Louis Roederer valde ättlingen René-James Lallier att gå sin egen väg, vilket han gjorde tillsammans med Francis Tribaut fram till 2004 då Francis tog över helt. Trots att Lalliers källare har kapacitet för en hög produktion har det satts ett tak om 400 000 flaskor per år för att inte tumma på kvaliteten.Druvorna kommer från kalkrika jordar i byarna Aÿ, Verzenay, Bouzy, Ambonnay, Avize, Cramant och Oger. Man har delvist används malolaktisk jäsning samt 19% reservvin har tillsatts. Detta är en trevligt, mycket torr, skapelse med en doft och smak som är väldigt lika varandra. Primärt är det citrustonerna som framkommer med en underliggande hög mineralitet. Syran uppfattas rätt hög, men är bra balanserad och det finns en spännande krämighet som förhöjer den ytterligare. Jag tror även att denna kommer att vinna en hel del på att ligga bara några få år och därav har jag ”glömt bort” några stycken i vinkällaren.
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@quaffable_wines @champagne_lallier
Taggar: bubbel brutnature champagne lallier ay sumpa tisdagslyx solnedgång zerodosage mousserande
Länk till inlägget feb 26, 2019 @ 19:17

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
7 Responses to "Lallier Brut Nature Zéro Dosage"
 1. baloo0409 skriver:

  Älskar Lallier! Just den här har jag inte provat så kanske behöver beställa den. 🍾

 2. mousserande.se skriver:

  @helena.ahman Kul!! Du kommer säker att tycka om den!

 3. mousserande.se skriver:

  @joelnorell Har en låda 08 hemma så den provar jag nog inom de närmaste veckorna.

 4. pijacarina skriver:

  Låter gott🥂kommer du över?

 5. joelnorell skriver:

  Har du provat några av deras vintage? Har 08 och 02 i källaren själv och 08an var mycket bra senast jag provade den !

 6. helena.ahman skriver:

  Det där lät som något för mig, beställd! Alltid så trevligt med dessa tips på champagner man aldrig provat🍾

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)