Lambrusco Lunato Reggiano Secco

Lambrusco Lunato Reggiano Secco (6,5)

Familjeföretaget Medici Ermete i Emilia-Romagna drivs idag av fjärde generationen och Remigio Medicis ättlingar satsar fullt ut på kvalitet. De har minskat skördeuttaget till under den föreskrivna minimigränsen för DOC-områden och använder uteslutande processer som är skonsamma för naturen och den omgivande miljön.

Lambrusco Lunato Reggiano SeccoProducent: Medici Ermete
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11 %
Sockerhalt: 50 g/L
Arom: Mjukt fruktig med tydliga toner av körsbär, mörk choklad och mogna björnbär.
Smak: Väldigt kraftfull med aromer som körsbär, björnbär, kanel, rostad mandel, vanilj och mörk choklad.
Serveringstemperatur: 10-18 grader
Passar bra till: Ost eller charkuterier.
Pris: 95 kr
Artikelnr: The Wine Company
Druvsammansättning:[chart data=”50,0,50″ bg=”FFFFFF” labels=”50% Marani||50% Salamino” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Lambrusco Lunato Reggiano Secco är ett rött mousserande vin med en djupröd, nästintill svarta, färg. Själva kolsyran är relativt återhållsam med långvarig. Både doften och smaken består främst av björnbär och körsbär, men även andra örtigare toner åtfinns. Detta är en tämligen speciell skapelse i den bemärkelse att den, enligt oss, absolut inte passar som en aperitif (aptitretare) utan bör mer matchas med smakrika ostar eller charkuterier. Den bör heller inte serveras för kall. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 6,5.

Blank

Hur betygsätter du Lambrusco Lunato Reggiano Secco? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: