Lanson Rosé Label

Posted · 1 Comment

🍾 Lanson Rosé Label.
🏷 nr 7495; 409 kr.
🍇 53% PN, 15% PM och 32% C.
🍭 0,7 g/ 100 ml (Brut).
👃 Bärig doft med inslag av smultron, hallon, blodapelsin, röda vinbär och nougat.
💋 Torr, nyanserad, bärig smak med inslag av smultron, blodapelsin, röda vinbär och nougat.
👤 Lanson är en Champagnehus som ligger i Reims. Det grundades 1760 av en François Delamotte och efterträddes av sin son Nicholas-Louis 1798. Denne bildade ett partnerskap med Jean-Baptiste Lanson, som i 1837, gav företaget namnet Lanson et Cie. Champagnehuset förblev familjeägt fram till 1980 då det såldes till Gardinier Group. Efter det har Lanson bytt ägare flera gånger fram till 1994, då den köptes av Marne et Champagne som döpte om det till Lanson International. År 1996 såldes Lanson International till Boizel-Chanoine Group. Det sägs att Lanson var först med att skapa rosé champagne under tider då det var svårt att sälja och det behövdes nya idéer. Dock skall man inte se detta som ett misslyckat experiment, tvärt om, detta är en fullfjädrad kreation som är väl värd att prova – speciellt till mat. Lagom till säsongens högtider lanserar champagnehuset Lanson en exklusiv presentutgåva i begränsad upplaga. Just denna skapelse är ett piggt vin fyllt med aromer från mogna smultron, hallon och friska äpplen. Smaken är torr, fruktig och bärig med inslag av röda vinbär, jordgubbar, blodgrapefrukt, kex och hallon.
🏅 8,0 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Det sägs att Lanson var först med att skapa rosé champagne under tider då det var svårt att sälja och det behövdes nya idéer. Dock skall man inte se detta som ett misslyckat experiment, tvärt om, detta är en fullfjädrad kreation som är väl värd att prova – speciellt till mat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Lanson Rosé Label.
🏷 7495; 409 kr.
 53% PN, 15% PM och 32% C.
 0,7 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Bärig doft med inslag av smultron, hallon, blodapelsin, röda vinbär och nougat.
 Torr, nyanserad, bärig smak med inslag av smultron, blodapelsin, röda vinbär och nougat.
 Lanson är en Champagnehus som ligger i Reims. Det grundades 1760 av en François Delamotte och efterträddes av sin son Nicholas-Louis 1798. Denne bildade ett partnerskap med Jean-Baptiste Lanson, som i 1837, gav företaget namnet Lanson et Cie. Champagnehuset förblev familjeägt fram till 1980 då det såldes till Gardinier Group. Efter det har Lanson bytt ägare flera gånger fram till 1994, då den köptes av Marne et Champagne som döpte om det till Lanson International. År 1996 såldes Lanson International till Boizel-Chanoine Group. Lagom till säsongens högtider lanserar champagnehuset Lanson en exklusiv presentutgåva i begränsad upplaga. Just denna skapelse är ett piggt vin fyllt med aromer från mogna smultron, hallon och friska äpplen. Smaken är torr, fruktig och bärig med inslag av röda vinbär, jordgubbar, blodgrapefrukt, kex och hallon.
🏅 8,0 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@chriswine_sweden @champagnelanson @orrefors
Taggar: skumpa tisdagslyx champagne lanson mousserande 🥂 tisdagsmys 🍾 orrefors bubbel
Länk till inlägget Dec 11, 2018 @ 18:36

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
One Response to "Lanson Rosé Label"
  1. admin skriver:

    Hello World

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)