Laxkuber vända i en sriracha-marinad

4 feb, 2019 | Tilltugg

Laxkuber vända i en sriracha-marinad är ett enkelt och supergott tilltugg till bubblet!
Blanda:
? sesamolja (1 msk)
? japansk soja (2 msk)
? riven vitlök (1 klyfta)
? sriracha (2 tsk)i en bunke.
? Tärna laxen (~400 g, gärna Salma eller Fröya) i stora tärningar och vänd ner i marinaden samt garnera sedan med svarta sesamfrön.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fulladdat med supernyttiga fleromättade omega-fettsyror från laxen, sesamoljan samt sesamfröna, härligt antiinflammatorisk från chilli och vitlök samt isoflavoner från soyan. Vilken fantastisk hälsokur alltså!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Passar utmärkt till både prosecco, cava, champagne och crémant!

Laxkuber vända i en sriracha-marinad är ett enkelt och supergott tilltugg till bubblet!
Blanda:
 sesamolja (1 msk)
 japansk soja (2 msk)
 riven vitlök (1 klyfta)
 sriracha (2 tsk)i en bunke.  Tärna laxen (~400 g, gärna Salma eller Fröya) i stora tärningar och vänd ner i marinaden samt garnera sedan med svarta sesamfrön.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fulladdat med supernyttiga fleromättade omega-fettsyror från laxen, sesamoljan samt sesamfröna, härligt antiinflammatorisk från chilli och vitlök samt isoflavoner från soyan. Vilken fantastisk hälsokur alltså!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Passar utmärkt till både prosecco, cava, champagne och crémant!
@svenskttenn @orrefors
Taggar: sashimi mousserande tips salma lax bubbel fröja tilltugg
Länk till inlägget feb 04, 2019 @ 15:31

Hur betygsätter du vinet?

23 Kommentarer

  1. piaelander

    @amandaamark måste vi prova ?

    Svara
  2. mousserande.se

    @yvonne.sjostrom Såg nu att du skrivit vild och det stämmer säkert

    Svara
  3. tildafremner

    @fiataleus Ja absolut ser jättegott ut

    Svara
  4. mousserande.se

    @yvonne.sjostrom Sriracha är en sås med chilli och vitlök. Livsmedelsverket tog bort frysningsrekommendationen för lax 2012 för odlad lax så det är bara att äta på.

    Svara
  5. fiataleus

    Detta bara måste testas, eller hur @tildafremner ?

    Svara
  6. yvonne.sjostrom

    Ser supergott ut! Vad är sriracha? Kanske en onödig kommentar men om inte alla har kunskapen är det bra att berätta att vild lax alltid ska frysas innan man äter den rå.

    Svara
  7. catta1969

    @mousserande.se bra lax är ju alltid a & o när den äts rå( eller ett måste!! ). Tack för tipset?. Såg smaskens ut.

    Svara
  8. mousserande.se

    @catta1969 Precis, lite som sashimi, dvs. rå lax. Därav är det viktigt att den är av bra kvalité

    Svara
  9. catta1969

    Kanske en otroligt korkad fråga, men nån ska ju ställa den. Laxen ska inte tillredas på nåt sätt , utan bara marineras och serveras med sesamfröna ?. Kan ju se på fotot att det ser ut så, men måste ju fråga…

    Svara
  10. mousserande.se

    @carolinemarkusson Har provat det med flera olika bubbelvarianter och det är främst lite fruktiga kreationer (ex. prosecco) som gifter sig med smakerna. Hettan upplevs inte mer än mindre wazabi vid sushi så det är inget problem. Att dock kombinera den med ett bubbel utan socker är inte att rekommendera.

    Svara
  11. tommi88

    @carolinemarkusson ser att det kommer krocka med oerhört mycket mousse

    Svara
  12. monpad1

    @tommysson ??

    Svara
  13. ewbma

    Tack!

    Svara
  14. carolinemarkusson

    Tänker att det både är fullspäckat med umami, dels i fisken men även i tillbehören. Och så hettan. Hur tänker du då med matchningen kring bubblet?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev