Lenoble Cuvée Intense Brut (8,5)

AR Lenoble är en av de sällsynta producenterna i Champagne som fortfarande är helt oberoende och familjeägt. Ägarna, syster och bror, Anne och Antoine Malassagne är barnbarns barn till Armand-Raphaël Graser som grundade AR Lenoble för nästan 100 år sedan 1920. De äger 18 hektar i tre mycket bra lägen i Champagne: Chouilly, Bisseuil och Damery. 100% av Chardonnay används i vinerna från Grand Cru byn Chouilly medan 100% av Pinot Noir kommer från Premier Cru byn Bisseuil. Pinot Meunier kommer från byn Damery där Lenoble även haft sitt kontor sen starten.

Lenoble Cuvée Intense BrutChampagnehus: AR Lenoble
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 5 g/L
Arom: Doften är lätt och frisk. Fina inslag av moget gult äpple, citrusfrukter, svag nötighet och mineral återfinns.
Smak: Torr, frisk, balanserad och fräsch! Tydliga inslag av mogna gula äpplen, citrusfrukter, citronskal, persika, ljust bröd och tropiska frukter.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 299 kr.
Artikelnr: 77256
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Lenoble Cuvée Intense Brut är en mycket trevlig champagne som upplevs ‘klassisk’ i smak och doft. Den är balanserad, frisk och fräsch med tydliga inslag av mogna gula äpplen, friska och fruktiga citrustoner blandat med sötsyrliga tropiska aromer. Ett visst djup återfinns, men den det tar inte över. Eftersmaken är normallång och angenäm. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Lenoble Cuvée Intense Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.