Lindauer Rosé

Lindauer Rosé (8,0)

Nya Zeeland är ett land som är internationellt känt för sina högkvalitativa viner, men det var faktiskt inte förrän 1980 när Lindauer grundades som det tillkom ett kommersiellt tillgängligt mousserande vin på marknaden. Produktionen började i liten skara, men redan från början var kvalitet ett ledord och julen 1981 släpptes de första flaskorna.

Lindauer RoséProducent: Lindauer
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 11 g/L
Arom: Trevlig doft av ljust rostat bröd och hasselnötter som blandas med krämiga toner av jordgubbar.
Smak: Full av röda bär såsom jordgubbar, smultron, hallon med en härligt fruktig friskhet och underliggande nyanser av ananas och torkad frukt. Vidare finner man kex och mognadstoner av hasselnöt och ljust bröd.
Serveringstemperatur: 5-7 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 99 kr
Artikelnr: 77056
Druvsammansättning:[chart data=”48,52,0″ bg=”FFFFFF” labels=”48% Pinot Noir|52% Chardonnay|” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Lindauer Rosé är en mycket spännande skapelse från Nya Zeeland baserad på 52% Chardonnay och resten Pinot Noir från de norra regionerna av Gisbourne och Hawke’s Bay. Den känns riktigt bra balanserad och smakerna är friskt fräscha. Jag blev positivt överraskad av både upplevelse och pris så man måste nog säga att detta är en riktigt prisvärd skapelse! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Lindauer Rosé? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: