Loimer Brut Rosé Reserve

7 aug, 2019 | 8, Brut, Rosé, Sekt

🍾 Loimer Brut Rosé Reserve.
nr 95776; 175 kr
🇦🇹 Österrike, Niederösterreich.
🍇 70% Zweigelt, 15% Pinot Noir och 15% St. Laurent.
🍭 0,7 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Diskret och frisk doft av röda bär, rabarber, jordgubbe, äpple och mandel.
💋 Relativt hög syra och en smak som partiellt avspeglar doften. Vidare finner man toner av grapefrukt, kex, mandelmassa och vinbär.
👤 Fred Loimer odlar främst Riesling och Grüner Veltliner, men även Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir och Zweigelt. Just druvan Zweigelt är lite speciell då det är en korsning av druvorna Blaufränkisch och St Laurent, framtagen 1922 av Dr Zweigelt som var rektor vid Vinhögskolan i Klosterneuburg. Druvorna jäser i rostfria ståltankar samt tillåts vila åtta månader på sin jästfällning innan degorgering. Det är en spännande aromprofil med en gräddig underton som där jordgubbar, kex och mandel möts i ett sammelsurium som utmynnar i en trivsam roséserenad. Dock var det delade meningar bland oss som provade där en person gav 8,5 och en 7,5 så betyget hamnar mitt emellan.
🏅 8,0 (Mycket bra Sekt)!
💲 7,5 (betyg i relation till pris).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: art ? bubbel sommar sweden ig_sweden summer photography torekov bubblor lillördag rosé nature sekt instawine sparklingwine bjäre mousserande naturephotography mousserandevin wine ? båstad love sverige
Länk till inlägget aug 07, 2019 @ 18:40

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev