Mumsigt till mousserande: Löjromssemla med vispad crème fraiche & brynt smör
För 2 personer, tar 10 min att tillaga.
Detta behövs:
10 skivor rostbröd
1 dl crème fraiche
50 g smör
40 g löjrom
1 citron
Dill
Salt & peppar
Så här gör du:
Bryn 25 g smör och låt svalna. Stansa ut brödbitar med en äggkopp och smörstek.
Blanda sedan 1 dl crème fraiche med 1 msk brynt smör och 1 tsk färskpressad citronsaft. Vispa hårt med elvisp för fastare konsistens (3-4 min) och smaka av med salt och ev. peppar. Montera crème fraiche-blandningen, löjrom och en dillkvist mellan bröden samt riv gärna lite citronzest över.
Bubbeltips till rätten:
Bollinger Special Cuvée Brut (7418)
Laurent-Perrier Millésimé 2008 Brut (75308)
Cava Stars Brut Organic 2019 (72601)
0 kommentarer