Lombard Brut Référence (8,0)

Champagnehuset Lombard startades 1925 av nuvarande ägaren Thierry Lombards farfar.
Druvorna kommer från cirka 140 hektar i 46 av Champagnes crus. Vinfieringsanläggningen är ny och högteknologisk för att garantera bästa möjliga hantering av frukten. Källarna däremot är gamla och ligger djupt ner i kalkstensberggrunden vilken ger optimal temperatur och luftfuktighet för den champagne som huset Lombard vill ska få tid att utvecklas. Just detta vin ligger tre år på sin jästfällning innan degorgering.

Lombard Brut RéférenceChampagnehus: Lombard & Cie
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: NV
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Doften är lätt med en viss nötighet. Fina inslag av moget äpple, citrus och mineral återfinns.
Smak: Torr, frisk och fräsch med en balanserad syra och sötma. Tydliga inslag av mogna gula äpplen, citrus, citronskal, ljust bröd och tropiska frukter. Eftersmaken har ett visst inslag av lakrits.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 299 kr (halvflaska för 179 kr).
Artikelnr: 77459
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Lombard Brut Référence har en klar, skimrande färg med gyllne toner och rikligt med små bubblor och långlivad mousse. Detta är ett vin som absolut inte bör förtäras i låga temperaturer (mindre än 6 grader). I kylt tillstånd upplevs syran och sötman otroligt obalanserade och produkten är mycket trist och tråkig. När temperaturen dock överstigit 6 grader framträder en mycket trevlig skapelse som upplevs balanserad. Primära smaker är gula äpplen och tropiska frukter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Lombard Brut Référence? Rösta och kommentera gärna nedan.