Loriot-Pagel Special Club 2012

Posted · Add Comment

🍾 Loriot-Pagel Special Club 2012.
🏷 Nr 97066; 496 kr
🍇 100% Pinot Meunier.
🍭 0,7 g/ 100 ml (Brut).
👃 Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
💋 Torr, pigg, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, kakaobönor, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral.
👤 Till skilnad från många andra champagnehus fokuserar Loriot-Pagel på använding av druvan Pinot Meunier som den dominerande komponenten i sina Special Club champagner. Just 2012 var ett bra år för dessa druvor kring byn Festigny och det märks verkligen i denna skapelse! Hela fem år har den legat på jästen med malolaktisk jäsning och endast 3500 flaskor producerades. Champagnen levererar en härligt pigg fräschör med en stram äppelfruktighet, nougat, kakaobönor, tropiska frukter och honung. Viss syra återfinns i form av grapefruktliknande arom, men den knyter ihop upplevelsen bra. Nu är det dock ingen hemlighet att jag älskar Pinot Meunier, men denna är nästintill i en klass för sig. Stark köprekommendation att njuta nu, ha på Nyår och spara i upp till 10 år, minst!
🏅 9,0 (exceptionell Champagne).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Glad fredag!! Vad njuter just Du ikväll? Själv har jag just öppnat en underbar Special Club! Skål på er alla underbara bubbelälskare!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Loriot-Pagel Special Club 2012.
🏷 Nr 97066; 496 kr.
 100% Pinot Meunier.
 0,7 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
 Torr, pigg, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, kakaobönor, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral.
 Till skilnad från många andra champagnehus fokuserar Loriot-Pagel på använding av druvan Pinot Meunier som den dominerande komponenten i sina Special Club champagner. Just 2012 var ett bra år för dessa druvor kring byn Festigny och det märks verkligen i denna skapelse! Hela fem år har den legat på jästen med malolaktisk jäsning och endast 3500 flaskor producerades. Champagnen levererar en härligt pigg fräschör med en stram äppelfruktighet, nougat, kakaobönor, tropiska frukter och honung. Viss syra återfinns i form av grapefruktliknande arom, men den knyter ihop upplevelsen bra. Nu är det dock ingen hemlighet att jag älskar Pinot Meunier, men denna är nästintill i en klass för sig. Stark köprekommendation att njuta nu, ha på Nyår och spara i upp till 10 år, minst!
🏅 9,0 (exceptionell Champagne).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@wipwine @champagnehuset @champagneloriotpagel
Taggar: champagne fredagsmys bubbel specialclub 🍾 🥂 skumpa mousserande
Länk till inlägget Dec 14, 2018 @ 17:57

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)