Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Édition Limitée Extra Brut

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Édition Limitée Extra Brut (8,5)

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardprodukter av hög kvalité utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är tagna från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne. Just detta vin har lagrats 30 månader på jästfällningen i flaska före degorgering.

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Edition Limitee Extra BrutVinhus: Louis Bouillot
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Fruktig och komplex med toner av gult äpple, päron, ljust bröd och citrusfrukter.
Smak: Torr, fruktig och komplex. Balanserad och avrundad syra samt nyanser av gult äpple, mandarin, kex, grapefrukt, citrusskal och mineral.
Serveringstemperatur: 6-10 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter
Pris: 200 kr
Artikelnr: 77679
Druvsammansättning:[chart data=”25,45,20,10″ bg=”FFFFFF” labels=”25% Pinot Noir|45% Chardonnay|20% Gamay|10% Aligoté” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Édition Limitée Extra Brut är en väldigt trivsam skapelse från det välrenommerade vinhuset Louis Bouillot. Hela 30 månader har skapelsen legat på jästfällningen vilket skapat en komplex kreation med hög integritet. Den höga fruktigheten har tonats ner en del för att ge rum för en trivsamt avrundad syra. Är man, som jag, en Bouillot-fan så är detta nästan ett måste. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Édition Limitée Extra Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: