Louis Roederer Brut Nature 2009

25 apr, 2019 | 8,5, Brut Nature, Champagne

🍾 Louis Roederer Brut Nature 2009.
nr 77525; 695 kr
🍇 55% PN, 25% PM och 20% C.
🍭 0,1 g/L (Brut Nature).
👃🏼 Doften är fylld av nyanser av persika, gula äpplen, torkad frukt, citrusfrukter och ljust bröd.
💋 Smaken är mycket torr med hög syra, men samtidigt väldigt elegant och mjukt krämig. Den har en aromrikedom som är stor med toner av rött äpple och päron ackompanjerat av grapefrukt, nötter, honung, citron, torkad frukt och en stor portion mineralitet.
👤 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande, helt privatägda, familjeföretagen inom champagneproduktion och de har varit verksamma sedan 1776! Man noterar tämligen omgående att etiketten är rätt speciell vilket är resultatet av ett samarbete mellan huset och den mycket berömde designern Philippe Starck (eh…ja, det ser ut som han gått lös på etiketten med en överstrykningspenna…). 25% har lagrats på ekfat och sedan tillåts mogna på jästen under 5 år. Den är helt utan dosage, dvs. inget socker har tillsats! Det är en krispigt torr skapelse som, när den nått perfekt temperatur, upplevs som mycket trivsam med hög mineraltoner blandat med grapefrukt och rött äpple. Lagringspotentialen är fortfarande riktigt stor och förväntas mogna väl över de närmaste 15-20 åren.
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vad tycke ni om den snygga etiketten? Champagner helt utan tillsatt socker är alltid härligt att prova och denna är underbar!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Louis Roederer Brut Nature 2009 (nr 77525; 695 kr).
 55% PN, 25% PM och 20% C.
 0,1 g/L (Brut Nature).
? Doften är fylld av nyanser av persika, gula äpplen, torkad frukt, citrusfrukter och ljust bröd.
 Smaken är mycket torr med hög syra, men samtidigt väldigt elegant och mjukt krämig. Den har en aromrikedom som är stor med toner av rött äpple och päron ackompanjerat av grapefrukt, nötter, honung, citron, torkad frukt och en stor portion mineralitet.
 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande, helt privatägda, familjeföretagen inom champagneproduktion och de har varit verksamma sedan 1776! Man noterar tämligen omgående att etiketten är rätt speciell vilket är resultatet av ett samarbete mellan huset och den mycket berömde designern Philippe Starck (eh...ja, det ser ut som han gått lös på etiketten med en överstrykningspenna...). 25% har lagrats på ekfat och sedan tillåts mogna på jästen under 5 år. Den är helt utan dosage, dvs. inget socker har tillsats! Det är en krispigt torr skapelse som, när den nått perfekt temperatur, upplevs som mycket trivsam med hög mineraltoner blandat med grapefrukt och rött äpple. Lagringspotentialen är fortfarande riktigt stor och förväntas mogna väl över de närmaste 15-20 åren.
? 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@vinunic @louisroederer_ @vingruppen @sophienwaldglass
Taggar: skumpa louisroederer bubbel champagne mousserande 2009 brutnature
Länk till inlägget apr 25, 2019 @ 17:37

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev