Louis Roederer Brut Premier

Louis Roederer Brut Premier (8,5)

Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Druvorna från de egna vingårdarna (240 ha) täcker hela 80% av företagets druvbehov och de förfogar över några av de bästa odlingarna i Champagne. Detta champagnehus prestigechampagne är den, väldigt kända, “Cristal”.

Louis Roederer Brut PremierChampagnehus: Louis Roederer
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Komplex och frisk doft med toner av ljust bröd, mogna äpplen, nötter, vanilj och mineral.
Smak: Torr och mycket frisk smak med inslag av ljust bröd, äpplen, citrus, persika, nötter, mineral och choklad.
Serveringstemperatur: 6-14 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, sushi eller aperitif.
Pris: 409 kr
Artikelnr: 7602
Druvsammansättning:[chart data=”40,40,20″ bg=”FFFFFF” labels=”40% Pinot Noir|40% Chardonnay|20% Pinot Meunier” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Louis Roederer Brut Premier är en fröjd att dricka. Det är en “standardchampagne” med avseende på priset, men med en kvalité och komplexitet som överträffar många andra, betydligt dyrare, champagner. Både smaken samt doften är friska och fulla av kraft. Detta är verkligen ett bra mousserande vin som passar till både aperitif och till mat. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Louis Roederer Brut Premier? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: