Louis Roederer Brut Rosé 2013

Posted · 50 Comments

🍾 Louis Roederer Brut Rosé 2013.
🏷 nr 77226; 599 kr
🍇 66% Pinot Noir och 34% Chardonnay.
🍭 0,7 g/100 g (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig doft av kex, smultron, hallon, körsbär och rabarber.
💋 Paletten domineras av röda vinbär, hallon, zest, smultron, jordgubbar, blodapelsin, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
👤 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Druvorna i denna rosé kommer från Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkiga sluttningar. En fusion av dessa två karaktärer genererar, i kombination med Roederers unika jäst, en kreation som är full av kraft och liv! Ambrosian får sin färg från pinot noir-druvor som macererat, dvs. skalurlakning, några dagar samt 33% vinifierades på ekfat. Vinet lagras sedan fyra år på jästen och ytterligare sedan sex månaders efter degorgering.
2013 var ett svalt år vilket har gett en rejält fruktig pinot noir jämfört med andra årgångar. Detta är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk och pigg aromprofil. Både doften och smaken bär spår av klassiska rosé-aromer i form av röda bär, men det finns även en krämigt härlig nougat-textur närvarande. Ett mycket mumsigt bubbel att njuta som aperitif samt till frukt och till lättare anrättningar av kött och fågel. Jag förväntar mig att den kommer att utvecklas fantastiskt bra under de kommande 10-15 åren!
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!

Glad Alla Hjärtans Dag! Vad njuter ni för bubbel ikväll? Själv har jag öppnat denna solnedgångsfärgade nektar! Supergod!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Louis Roederer Brut Rosé 2013.
🏷 nr 77226; 599 kr.
 66% Pinot Noir och 34% Chardonnay.
 0,7 g/100 g (Brut).
🏼 Frisk och fruktig doft av kex, smultron, hallon, körsbär och rabarber.
 Paletten domineras av röda vinbär, hallon, zest, smultron, jordgubbar, blodapelsin, örter tillsammans med en lätt nougat-ton.
 Louis Roederer är ett av de få kvarvarande helt privatägda familjeföretagen som producerar champagne. Druvorna i denna rosé kommer från Louis Roederers egna vingårdar i Vallée de la Marne där jorden innehåller mer lera samt från Côtes des Blancs kalkiga sluttningar. En fusion av dessa två karaktärer genererar, i kombination med Roederers unika jäst, en kreation som är full av kraft och liv! Ambrosian får sin färg från pinot noir-druvor som macererat, dvs. skalurlakning, några dagar samt 33% vinifierades på ekfat. Vinet lagras sedan fyra år på jästen och ytterligare sedan sex månaders efter degorgering.
2013 var ett svalt år vilket har gett en rejält fruktig pinot noir jämfört med andra årgångar. Detta är en härligt skimrande, solnedgångsfärgad, rosé som har en underbart frisk och pigg aromprofil. Både doften och smaken bär spår av klassiska rosé-aromer i form av röda bär, men det finns även en krämigt härlig nougat-textur närvarande. Ett mycket mumsigt bubbel att njuta som aperitif samt till frukt och till lättare anrättningar av kött och fågel. Jag förväntar mig att den kommer att utvecklas fantastiskt bra under de kommande 10-15 åren!
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@vinunic @vingruppen @louisroederer_
Taggar: valentines allahjärtansdag mousserande valentin familjeägt brabubbel rosé 🥂 🍾 skumpa roederer bubbel vintips champagne
Länk till inlägget feb 14, 2019 @ 18:24

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
50 Responses to "Louis Roederer Brut Rosé 2013"
  1. mousserande.se skriver:

    @gittanpa2an Tack för att ni följer ️

  2. gittanpa2an skriver:

    @mousserande.se riktigt bra champagne för det priset🏻🍾tack för alla tips och inspiration🥂🥂

  3. joelhumlan skriver:

    @mousserande.se då tog vi den i rättan tid

  4. mousserande.se skriver:

    @joelhumlan Nja, ofta är det tvärt om.

  5. joelhumlan skriver:

    @mousserande.se öppnade friskt och äppligt för att avsluta i sötaste laget. Hade lagring tonat ner sötman?

  6. Så gott!!!!!!Ett av favorithusen i champagne

  7. joelnorell skriver:

    @mousserande.se Den är riktigt bra!🍾

  8. sus67hel skriver:

    @mousserande.se mycket god faktiskt 🍾

  9. mousserande.se skriver:

    @a_stam Så god! Åt ett pocherat ostron med en Palmer från 1985 förra året. En helt magisk upplevelse!

  10. mousserande.se skriver:

    @sus67hel Riktigt härlig franciacorta!

  11. mousserande.se skriver:

    @jessicaroding Fantastiskt!! Så härliga toner av jordgubb och kex!

  12. mousserande.se skriver:

    @joelnorell Bra val! Tror jag skall prov Lallier 08 nästa vecka!

  13. mousserande.se skriver:

    @myrna510629 Har haft både bra och mindre bra alster tidigare. Borde prov igen.

  14. mousserande.se skriver:

    @helena.ahman Gör dé rätt, ta Moët

  15. nossnevsluap skriver:

    Bollinger Rosé 🥂🍾

  16. gittanpa2an skriver:

    Testar Castelna🍾🥂🏻

  17. fredrikhoffman skriver:

    Tournay millesimé 2008 till “blini”-våffla och sen räkor.

  18. lottisahlenius skriver:

    Fick en sån flaska i julklapp🍾🥂

  19. helena.ahman skriver:

    Moët Chandon Rosé Imperial

  20. myrna510629 skriver:

    Vi dricker en Alexandre Bonnet, så god🥂🍾

  21. tranan_82 skriver:

    En gosset rosé fick det bli idag

  22. ninni5704 skriver:

    @jessicaroding underbart, exakt likadant här🍾

  23. joelhumlan skriver:

    Mathelin 100% meunier 2013

  24. svahnove skriver:

    Det fick bli en Lanson rosé

  25. catiiis74 skriver:

    Perelada STARS cava🥂

  26. joelnorell skriver:

    Valde mellan Lallier 02 och Pol Roger vintage 08 men jag har inte så många av Lallier så jag valde att hålla på dom. Pol var inte så dumt alternativ ändå … 🍾

  27. malin7102 skriver:

    Pertois-Lebrun instant brut Blanc de Blancs a cramant… Inte dum alls 🥂🍾

  28. jessicaroding skriver:

    Åhhh. Yum! Louis bouillot rose… Med skaldjur å hela baletten 🥂️

  29. sus67hel skriver:

    Berlucchi ’61🍾🍾🍾

  30. a_stam skriver:

    Palmer & Co tillsammans med ostron. Härlig alladag på er oxå🏻🍾

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)