Marc Hebrart Special Club 2012 (9,0)

Marc Hébrart är en producent i Vallee de la Marne som började producera champagne från egna druvor 1964. Sedan 1997 är det sonen Jean-Paul som driver företaget. Utav den årliga produktionen om cirka 90 000 flaskor är det endast 5 procent som går till export, resten konsumeras av fransmännen själva. Flaggskeppet i sortimentet är “Spécial Club Cuvée”. Druvornas kvalité är så hög att Champagne Hébrart även levererar druvor till de stora champagnehusen, bland annat Bollinger. Hébrart är sedan 1985 medlem i “Club Trésors de Champagne” som är en förening bestående av de allra bästa små odlarna i Champagne.

Marc Hebrart Special Club 2012
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2012
Sockerhalt: 6 g/L (Brut)
Arom: Frisk, komplex och fruktig doft med inslag av mogna gula äpplen, tropisk frukt, nougat, mineral och ljust rostat bröd.
Smak: Torr, mycket frisk och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, tropisk frukt, apelsin, kaprifol, äppelkärnor och ljust bröd. Eftersmaken är mycket trivsam och lång.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, lam eller fågel.
Pris: 496 kr
Artikelnr: 98038
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Marc Hebrart Special Club 2012 är en vackert ljusgul skapelse med fina små bubblor. Just denna skapelse har en härligt frisk och fruktig doft samt smak med moget äpple och tropiska frukter som primär arom. Eftersmaken är lång och trivsam samt den tål uppvärmning bra. Vidare finns en subtil elegans i framförandet – den är diskret luxuös med en attityd som utstrålar: ”Vi tål att jämföras med de flesta prestige-champagner”. Stark köprekommendation! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Marc Hebrart Special Club 2012? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: