Mathelin Cœr de Meunier 2013

20 nov, 2018 | 8,5, Blanc de Noirs, Brut Nature, Champagne, Ekologisk

? Mathelin Cœr de Meunier 2013.
? nr 73229; 700 kr
? 100% Pinot Meunier.
? 0 g/100 mL (Brut Nature).
? Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
? Mycket torr, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral.
? En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul att den levereras i en presentförpackning och har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk.
? 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ekologisk, helt utan tillsatt socker, gamla 80-åriga vinrankor och endast druvan Pinot Meunier från 2013 är onekligen en spännande upplevelse! Ha en underbar tisdag! Skål!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Mathelin Cœr de Meunier 2013.
? nr 73229; 700 kr.
 100% Pinot Meunier.
 0 g/100 mL (Brut Nature).
? Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
 Mycket torr, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral.
 En mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier från mycket gamla vinstockar (planterade 1933). Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Att den sedan är skapad helt utan tirage, dvs. tillsatt socker gör att den kan upplevas lite sur initialt, men den som väntar på något gott får uppleva hur aromprofilen ändras och djupare toner framkommer. Extra kul att den levereras i en presentförpackning och har den karaktäristiska ”Gosset profilen” som flaskdesign. Visst priset är högt, men detta får nästan klassas som ett konstverk.
? 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@champagnemathelin_bonnebox @champagne_mathelin @sophienwalduk
Taggar: ekologiskt mathelin pinotmeunier champagne ? lchf ? blancdenoirs skumpa brutnature millesime2013 bubbel eko
Länk till inlägget Nov 20, 2018 @ 18:13

Hur betygsätter du vinet?

2 Kommentarer

  1. jessicaroding

    Låter som något i min smak! Skål ?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev