Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut

18 nov, 2018 | 8,5, Champagne, Extra Brut, Prestige

? Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut.
? nr 75464; 650 kr
? 20% PN, 40% PM och 20% C.
? 0,4 g/ 100 ml (Extra brut).
? Intensiv med toner av mineral, citrus och grönt äpple.
? Mycket torr, frisk och lätt brödig smak med inslag av äpple, grapefrukt, apelsin, citron, mineraler och kalksten. Härligt lång eftersmak!
? Vingården och champagnehuset Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay, ”huvudstaden” i Champagne. Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar, där vinstockarna producerar de tre druvsorter som godkänts sedan 1935 för att skapa champagne: Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay. Sedan flera år tillbaka har champagnehuset Mathelin arbetat med miljövänlig och hållbar odling på sin vingård. Med sin läckra blå flaska där endast 1000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Kul även att man får med en presentförpackning. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dags för en ekologisk söndagschampagne som lanserades för några dagar sedan! Härligt iögonfallande blå skapelse där endast 1000 producerats! Skål på er!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Mathelin Nuit Étoilée Extra Brut.
? nr 75464; 650 kr.
 20% PN, 40% PM och 20% C.
 0,4 g/ 100 ml (Extra brut).
? Intensiv med toner av mineral, citrus och grönt äpple.
 Mycket torr, frisk och lätt brödig smak med inslag av äpple, grapefrukt, apelsin, citron, mineraler och kalksten. Härligt lång eftersmak!
 Vingården och champagnehuset Mathelin ligger i Cerseuil i hjärtat av Marnedalen, några kilometer från Épernay, ”huvudstaden” i Champagne. Byn ligger inbäddad i ett landskap täckt med små kullar, där vinstockarna producerar de tre druvsorter som godkänts sedan 1935 för att skapa champagne: Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay. Sedan flera år tillbaka har champagnehuset Mathelin arbetat med miljövänlig och hållbar odling på sin vingård. Med sin läckra blå flaska där endast 1000 producerats är den underbart iögonfallande och lyxig. Kul även att man får med en presentförpackning. Själva aromprofilen är tungt vriden mot citrus, äpple och mineral med djupare och mer spännande bakomliggande örtiga toner. Eftersmaken är lång och bubblorna små och förföriska! Mycket god!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@champagne_mathelin @sophienwalduk @sophienwaldglass
Taggar: ? champagne skumpa prestige mousserande ? limitededition mathelin bubbel
Länk till inlägget Nov 18, 2018 @ 20:21

Hur betygsätter du vinet?

7 Kommentarer

  1. champagnemathelin_bonnebox

    Såååå glada för den fina recensionen! ?? Tack! Vill ni ha något alldeles extra till jul och nyår eller bara fylla på vinkällaren med denna fina champagne? Finns endast i 1000 flaskor. Alla flaskor är numrerade. Beställ nu för att vara säker på att komma över denna unika stjärnglittrande flaska ? Nuit Etoilee. ?www.bonnebox.se. #champagnelife #champagnemathelin #bonnebox #champagnemathelinmoment #hållbartliv

    Svara
  2. hans1g

    60 % Meunier?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev