Maxim’s Brut Réserve (7,5)

År 1893 öppnade kyparen Maxime Gaillard sin restaurang på Rue Royale nr 3 i Paris och än idag räknas den här adressen till de främsta i staden. Maxim’s blev en träffpunkt för konstnärer och författare under La belle époque. Denna champagne har skapats i samarbete med Champagnehuset Paul Dangin.

Maxim's Brut RéserveChampagnehus: Paul Dangin
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 10 g/L
Arom: Frisk och härlig arom av plommon, ljust bröd, lime samt nougat.
Smak: Torr, frisk och mycket fruktig med aromer som röda äpplen, apelsin och grapefrukt blandas med rostat bröd, nötter, choklad och mineral.
Serveringstemperatur: 6-14 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 279 kr
Artikelnr: The Wine Company
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Maxim’s Brut Réserve är en trivsam ljusgul champagne med härligt pigga bubblor. Mycket utav smaken är Pinot Noir-baserad, men det finns även ett bakomliggande djup som kan komma från de andra druvorna. Etiketten är festlig, men tyvärr är stannar inte smaken kvar nämnvärt länge. Dock, vill man ha ett fruktigt bubbel med hög andel citrus, plommon och äppelsmak så har man hamnat rätt. Det fungerade även finfint till hummer. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Blank

Hur betygsätter du Maxim’s Brut Réserve? Rösta och kommentera gärna nedan.