Michel Arnould Mémoire De Vignes 2006 (9,5)

 

Vingårdarna som ligger i Grand Cru-byn Verzenay har funnits i familjens ägo sedan slutet på 1800-talet. Familjen hette Lefevre och det var Henri Lefevre som från början på 1930-talet började göra en egen champagne. På 1960-talet gifte sig hans barnbarn Francoise med Michel Arnould vilket ledde till födelsen av Champagne Michel Arnould. Idag är det Michels son Patrick och hans svärson Thierry som driver familjeföretaget.

Michel Arnould Mémoire De Vignes 2006Champagnehus: Michel Arnould
Årgång: 2006
Sockerhalt: 6 g/L
Alkoholhalt: 12,0%
Arom: Komplex, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nougat, mineral och apelsin.
Smak: Torr, mycket frisk och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, apelsin, nougat och rostat bröd. Eftersmaken har ett visst inslag av lakrits och choklad.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 701 kr
Artikelnr: 82349
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Michel Arnould Mémoire De Vignes 2006 är champagnehusets prestigecuvée och den är baserad på pinot noir-druvor från väldigt gamla vinstockar. Den är härligt komplex och upplevs riktigt prisvärd inom detta segmentet av lyxchampagner. Både doften och smaken är väldigt pinot noir-typiska, men upplevelsen blir extraordinär! Just 2006:an måste privatimporteras, men just nu går 2007:an att få tag på enkelt. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,5.

Hur betygsätter du Michel Arnould Mémoire De Vignes 2006? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: