Mionetto Prosecco Brut

Posted · Add Comment

🍾 Mionetto Prosecco Brut.
🏷 7749; 89 kr
🍇 100% Glera.
🍭 0,8 g/ 100 ml (Brut).
👃 Örtig, intensiv doft av päron, gröna äpplen med inslag av päron, honungsmelon och vingummi.
💋 Torr, balanserad, frisk smak av grape, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
👤 Mionetto ligger i nordöstra Italien i området Prosecco. Företaget grundades 1887 av Francesco Mionetto och har sedan dess haft stora framgångar i Italien och på många exportmarknader. I USA är Mionetto den bäst säljande Proseccon. Smaken är torr, fruktig och frisk med inslag av honung och persika. Den ska med fördel serveras väl kylt. En riktigt god prosecco som ger en känsla av sommar när den öppnas. Här finns en viss päronsplittsvarning, men den åtstramande syran löser det lilla problemet. Den bör njutas väl kyld å den blir lite tråkig vid uppvärmning. Den relativt låga alkoholhalten och den friska smaken gör att vinet passar både som sällskaps- och mingeldryck och till lätta, fräscha maträtter. Priset på 89 kr är ytterst attraktivt!
🏅 8,0 (mycket bra Prosecco)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Perfekt start på fredagen, eller vad tycker ni?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Mionetto Prosecco Brut.
🏷 7749; 89 kr.
 100% Glera.
 0,8 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Örtig, intensiv doft av päron, gröna äpplen med inslag av päron, honungsmelon och vingummi.
 Torr, balanserad, frisk smak av grape, päron, citrusskal och persika med mindre toner av mineral.
 Mionetto ligger i nordöstra Italien i området Prosecco. Företaget grundades 1887 av Francesco Mionetto och har sedan dess haft stora framgångar i Italien och på många exportmarknader. I USA är Mionetto den bäst säljande Proseccon. Smaken är torr, fruktig och frisk med inslag av honung och persika. Den ska med fördel serveras väl kylt. En riktigt god prosecco som ger en känsla av sommar när den öppnas. Här finns en viss päronsplittsvarning, men den åtstramande syran löser det lilla problemet. Den bör njutas väl kyld å den blir lite tråkig vid uppvärmning. Den relativt låga alkoholhalten och den friska smaken gör att vinet passar både som sällskaps- och mingeldryck och till lätta, fräscha maträtter. Priset på 89 kr är ytterst attraktivt!
🏅 8,0 (mycket bra Prosecco)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@henkellalkoholfri @mionetto_prosecco @mionetto_se @orrefors @skultuna1607 @svenskttenn
Taggar: 🍾 prosecco brut svenkttenn klucköppning mousserande bubbel 🥂 intermezzo bubbelkalendern2018 mionetto fredagsmys orrefors fredagsbubbel
Länk till inlägget Dec 21, 2018 @ 20:14

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)