Moncaro Organic Verdicchio Extra Dry

6 dec, 2018 | 7,5, Ekologisk, Extra Dry, Spumante

? Moncaro Organic Verdicchio Extra Dry.
? nr 7141; 89 kr
? 100% Verdicchio.
? 1,5 g/100 mL (Extra Dry).
? Relativt frisk och fruktig med toner av mogna äpplen, krusbär och citrusfrukter.
? Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung, vit choklad, mineral, kalk och grapefrukt.
? Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Doften är relativt frisk och fruktig med toner av mogna äpplen och citrusfrukter medan smaken är prosecco-lik med gult äpple, citron, lime, krusbär och mineraler som grundsmak, men den upplevs mer frisk och livfull. Druvan verdicchio, vars namn kommer från italienskans verde, "grön" beskriver dess gröngula nyans vilket oftast ger ljust blekgröna skapelser, friska, fruktiga och lätt aromatiska med inslag av citronskal, grönt äpple, örter och mandel.
? 7,5 (bra Spumante)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vad tycker ni om denna? Redan den sjätte december - tiden går för fort och det är fortfarande så många bubbel jag vill prova!! Ikväll är det en ekologisk Spumante som gäller!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Moncaro Organic Verdicchio Extra Dry.
? nr 7151; 89 kr.
 100% Verdicchio.
 1,5 g/100 mL (Extra Dry).
? Relativt frisk och fruktig med toner av mogna äpplen, krusbär och citrusfrukter.
 Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung, vit choklad, mineral, kalk och grapefrukt.
 Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Doften är relativt frisk och fruktig med toner av mogna äpplen och citrusfrukter medan smaken är prosecco-lik med gult äpple, citron, lime, krusbär och mineraler som grundsmak, men den upplevs mer frisk och livfull. Druvan verdicchio, vars namn kommer från italienskans verde, "grön" beskriver dess gröngula nyans vilket oftast ger ljust blekgröna skapelser, friska, fruktiga och lätt aromatiska med inslag av citronskal, grönt äpple, örter och mandel.
? 7,5 (bra Spumante)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@winemarket.se @moncaro_wines @orrefors @skultuna1607
Taggar: spumante extradry intermezzo bubbelkalendern2018 moncaro ? klucköppning ?
Länk till inlägget Dec 06, 2018 @ 19:44

Hur betygsätter du vinet?

12 Kommentarer

 1. filippanna

  Och rätt nr är 7141 men den får följa med hem i kväll ? Tack!

  Svara
 2. sus_ownit

  So much to do – so little time! eg. borde vi varken dricka vatten eller läsk, ever!!! Jag menar det! For real!

  Svara
 3. katrinlundgren61

  Kollade på den idag. Men valde en Prosecco att ta med i morgon som present. Kanske skulle ta testat denna i alla fall. ???

  Svara
 4. frukinajohansson

  Ahh kul du tog mitt bubbeltips @mousserande.se Vad kul! En favorit hos oss! Lätt o god smak ?? Njut nu

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev