Monte Rossa Flamingo Rosé

Monte Rossa Flamingo Rosé (8,5)

Monte Rossa, som grundades av vinentreprenörerna Paola och Paolo Rovetta, anses idag vara en av de främsta producenten i området. Distriktet Franciacorta ligger i norra Italien, i regionen Lombardiet vid foten av Alperna och mot gränsen till Österrike. Monte Rossas odlingar omfattar idag 70 hektar och den totala produktionen uppgår till en halv miljon buteljer per år. Just detta vin har lagrats minst 24 månader innan försäljning.

Monte Rossa Flamingo RoséVinhus: Monte Rossa
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 4 g/L
Arom: Bärig doft med inslag av röda vinbär, jordgubbar, smultron, nougat och kex.
Smak: Torr, fruktig smak med inslag av smultron, rabarber, jordgubbar, kex, nougat och röda vinbär.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter. Funkar även mycket bra till vegetariska rätter och till kyckling.
Pris: 159 kr
Artikelnr: 7615
Druvsammansättning:[chart data=”40,60,0″ bg=”FFFFFF” labels=”40% Pinot Noir|60% Chardonnay” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Monte Rossa Flamingo Rosé är svagt orangerosa till färgen med en härligt frisk aptitretande syra och små fina bubblor. Framställningsmetoden på denna franciacorta är densamma som i Champagne, med en andra jäsning i butelj. Den första jäsningen skedde delvis på stora ekfat och delvis i rostfria ståltankar. Vinets rosa färg är framtagen med Saignéemetoden och kommer alltså från pressningen av Pinot Noir-druvorna. Aromprofilen är både frisk och fräsch med bra smaker av primärt röda vinbär, grapefrukt, smultron och jordgubbar, men även rabarber och nougat återfinns. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Hur betygsätter du Monte Rossa Flamingo Rosé? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: