Monte Rossa Flamingo Rosé

25 mar, 2019 | 8,5, Brut, Franciacorta, Prisvärt, Rosé, Spumante

🍾 Monte Rossa Flamingo Rosé
nr 7615; 199 kr
🍭 0,4 g/100g (Brut).
🍇 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir.
👃🏼 Bärig doft med inslag av röda vinbär, jordgubbar, smultron, nougat och kex.
💋 Torr och fruktig med inslag av smultron, rabarber, jordgubbar, kex, nougat och röda vinbär.
👤 Monte Rossa, som grundades av vinentreprenörerna Paola och Paolo Rovetta, anses idag vara en av de främsta producenten i området. Distriktet Franciacorta ligger i norra Italien, i regionen Lombardiet vid foten av Alperna och mot gränsen till Österrike. är svagt orangerosa till färgen med en härligt frisk aptitretande syra och små fina bubblor. Framställningsmetoden på denna franciacorta är densamma som i Champagne, med en andra jäsning i butelj. Den första jäsningen skedde delvis på stora ekfat och delvis i rostfria ståltankar varpå vinet får vila 24 månader innan försäljning. Vinets rosa färg är framtagen med Saignéemetoden och kommer alltså från pressningen av Pinot Noir-druvorna. Aromprofilen är både frisk och fräsch med bra smaker av primärt röda vinbär, grapefrukt, smultron och jordgubbar, men även rabarber och nougat återfinns.
🏅 8,5 (mycket bra Franciacorta)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Löning! Då blir det rosébubbel och hummer! Vad tycker ni om den? Jag gillar den verkligen! Lite kuriosa är ett  biljardsettets samtliga kulor finns representerade på skölden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Monte Rossa Flamingo Rosé (nr 7615; 199 kr).
 0,4 g/100g (Brut).
 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir.
? Bärig doft med inslag av röda vinbär, jordgubbar, smultron, nougat och kex.
 Torr och fruktig med inslag av smultron, rabarber, jordgubbar, kex, nougat och röda vinbär.
 Monte Rossa, som grundades av vinentreprenörerna Paola och Paolo Rovetta, anses idag vara en av de främsta producenten i området. Distriktet Franciacorta ligger i norra Italien, i regionen Lombardiet vid foten av Alperna och mot gränsen till Österrike. är svagt orangerosa till färgen med en härligt frisk aptitretande syra och små fina bubblor. Framställningsmetoden på denna franciacorta är densamma som i Champagne, med en andra jäsning i butelj. Den första jäsningen skedde delvis på stora ekfat och delvis i rostfria ståltankar varpå vinet får vila 24 månader innan försäljning. Vinets rosa färg är framtagen med Saignéemetoden och kommer alltså från pressningen av Pinot Noir-druvorna. Aromprofilen är både frisk och fräsch med bra smaker av primärt röda vinbär, grapefrukt, smultron och jordgubbar, men även rabarber och nougat återfinns.
? 8,5 (mycket bra Franciacorta)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@orrefors @thewineagency @monterossafranciacorta @thewineagency
Taggar: bubbel franciacorta lönemåndag flamingo mousserande lön spumante hummer italien brakombo skaldjur vintips
Länk till inlägget mar 25, 2019 @ 20:07

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev