New York Salmon roll till bubbel

10 jul, 2018 | Tilltugg

Har ni några tips på bra tilltugg till bubbel? Själv gör jag ofta en New York Salmon roll (tips från Leila Lindholm)

? 400 g rökt skivad lax
? 1 ask Philadelphiaost
? Färskriven pepparrot
? 1/2 knippe gräslök
⚫️ Svartpeppar från kvarn
? 4 tunna skivor grovt bröd

1️⃣ Fukta en bänkskiva med en ren trasa eller handduk och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
2️⃣ Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
3️⃣ Blanda samman osten med färsk riven pepparroten.
4️⃣ Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
5️⃣ Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Ett tips är att dra i plasten.
6️⃣ Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
7️⃣ Låt rullen ligga i kyl ett tag, så den stelnar till innan den skivas (det görs enklast med en tunn lång laxkniv) .
8️⃣ Servera rullen i tunna skivor smörat grovt bröd.
Har ni några tips på bra tilltugg till bubbel? Själv gör jag ofta en New York Salmon roll (tips från @leilalindholm )
 400 g rökt skivad lax
 1 ask Philadelphiaost
? Färskriven pepparrot
? 1/2 knippe gräslök
️ Svartpeppar från kvarn
 4 tunna skivor grovt bröd

1️⃣ Fukta en bänkskiva med en ren trasa eller handduk och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
2️⃣ Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
3️⃣ Blanda samman osten med färsk riven pepparroten.
4️⃣ Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
5️⃣ Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Ett tips är att dra i plasten (se bilden nedan).
6️⃣ Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
7️⃣ Låt rullen ligga i kyl ett tag, så den stelnar till innan den skivas (det görs enklast med en tunn lång laxkniv) .
8️⃣ Servera rullen i tunna skivor smörat grovt bröd.
Taggar: tisdagslyx ? bubbel tips champagne mousserande newyorksalmonroll ? sparklingwine
Länk till inlägget Jul 10, 2018 @ 20:14

34 Kommentarer

  1. susannesigarden

    Två snabba -lantchips toppade med löjrom, créme fraiche & gräslök. Eller smördeg som jag rullar in smulad chevre, lite fikonmarmelad och pekannötter i, skivar i cm-tjocka skivor, pensla med ägg och gräddar gyllene!

    Svara
  2. theresefroberg

    Tilltugg?? Jag dricker bubbel utan tillbehör… ?

    Svara
  3. krok5illa

    @mousserande.se ??Mmmm så gottTack för recept

    Svara
  4. penni_wedholm

    Blanda 1 pkt Philadelphiaost med ca 2 dl cremefraiche och rör i en halv finhackad rödlök, bred ut på en assiett och fördela en burk röd rom/kaviar ovanpå. Servera med en skål små salta kex som man drar i ”röran”. Perfekt till bubbel! ??

    Svara
  5. madamz4ever

    Allt fet och salt funkar bra, en liten slider eller pigs-in-a-blanket 🙂 enkla grejer är bäst.

    Svara
  6. malinita76

    Crustader med typ Bresaola eller annat torkat kött o en liten klick pepparrot på tub?

    Svara
  7. mjau06

    Åhhh va gott der lät

    Svara
  8. gittanpa2an

    Töm en burk naturell färskost i ett djupt fat och häll sweet chilisås omkring. Ta en klick ost med ett tacochips och doppa i sweet chilisåsen….så gott

    Svara
  9. tastebyjoy

    Dom enklaste av enkla, krispiga Serrano/Parmachips. Sätt ugnen på ca 200’ lägg skinkan på en plåt m bakplåtspapper rosta mitt i ugnen ca 3 min, vänd sen 3 min till. Ta ut låt svalna. Njut med ??

    Svara
  10. emmsen84

    Dem är så goda ?kör det ofta till en riktigt kall cava ??

    Svara
  11. leicaskare

    Salta räfflade västkustchips, blue alp ädelost o nyplockade hallon.

    Svara
  12. bibsan

    Nej men jag har ett bra bantnings tips ? LCHF ”lite champagne hjälper faktiskt” ? skål

    Svara
  13. evacarina632

    @mousserande.se det är det, beroendeframkallande

    Svara
  14. jessicaroding

    Chevre chaud på utstansat surdegsbröd eller buffelmozzarella med färsk basilika, tomater, god olivolja peppar och salt.. Finns så mkt gott man kan prova. Avokadoröra på nacho chips toppad med räka och hackad gräslök.. Smaken är som baken..

    Svara
  15. marikae2

    @kalixlojrom Kalixrom är lika viktigt som att ha champagne hemma ???

    Svara
  16. mousserande.se

    @kalixlojrom Hahaha, håller med om att Kalix lökrom är fantastiskt i kombination med bubbel ?

    Svara
  17. marikae2

    Parmesanchips löjrom créme fraich ???passar till många bubbel ???

    Svara
  18. mousserande.se

    @ancha61 Tack för tipset! Det lät jättegott!

    Svara
  19. evacarina632

    Philadelphiaost blandad med creme fraiche och hackad gul lök i crustader toppad med rom, supergott!

    Svara
  20. kalixlojrom

    Kalix löjrom med anpassade tillbehör beroende på champagnens karaktärer. Vällagrad parmesan, smör och citron får ofta styra i rätt riktning. Aldrig rödlök och ALDRIG något som inte är hantverksmässigt tillverkat i anrättningen. Det är en hädelse mot champagnen att ha rostat skräpbröd till något så delikat

    Svara
  21. eva5158

    Krustader fyllda med avokadoröra toppa med löjrom rödlök och gräslök

    Svara
  22. midna_theprincess

    Tomatbröd -katalansk nationalrätt Det här är Kataloniens nationalrätt, den äts i princip från morgon till kväll. En tallrik med tomatbröd landar alltid på bordet före middagen vare sig man är på en enkel bar, en fiffig restaurang eller i ett katalanskt hem. Enkelt med ett fåtal ingredienser, men med lika många recept som det finns aficionados – tomatbrödskännare. 4 portioner: 2 mogna plommontomater 1 baguette, skivad olivolja flingsalt och svartpeppar Gör så här: 1. Riv tomaterna grovt på rivjärn, lägg rivet på brödskivorna. 2. Ringla över olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

    Svara
  23. annelyckan

    Har just gjort en rökt lax-pytt och och avnjutit en ”båtcava” – Codorniu Mediterrania?

    Svara
  24. ancha61

    Det låter fantastiskt gott! Ska absolut prova det. Själv är jag ganska töntig….skagenröra på rostat bröd eller linschips med creme fraiche och löjrom tycker jag är gott ?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev