Har ni några tips på bra tilltugg till bubbel? Själv gör jag ofta en New York Salmon roll (tips från Leila Lindholm)
? 400 g rökt skivad lax
? 1 ask Philadelphiaost
? Färskriven pepparrot
? 1/2 knippe gräslök
⚫️ Svartpeppar från kvarn
? 4 tunna skivor grovt bröd
1️⃣ Fukta en bänkskiva med en ren trasa eller handduk och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
2️⃣ Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
3️⃣ Blanda samman osten med färsk riven pepparroten.
4️⃣ Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
5️⃣ Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Ett tips är att dra i plasten.
6️⃣ Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
7️⃣ Låt rullen ligga i kyl ett tag, så den stelnar till innan den skivas (det görs enklast med en tunn lång laxkniv) .
8️⃣ Servera rullen i tunna skivor smörat grovt bröd.
Taggar: tisdagslyx ? bubbel tips champagne mousserande newyorksalmonroll ? sparklingwine
Länk till inlägget Jul 10, 2018 @ 20:14
Två snabba -lantchips toppade med löjrom, créme fraiche & gräslök. Eller smördeg som jag rullar in smulad chevre, lite fikonmarmelad och pekannötter i, skivar i cm-tjocka skivor, pensla med ägg och gräddar gyllene!
Tilltugg?? Jag dricker bubbel utan tillbehör… ?
@mousserande.se ??Mmmm så gottTack för recept
Blanda 1 pkt Philadelphiaost med ca 2 dl cremefraiche och rör i en halv finhackad rödlök, bred ut på en assiett och fördela en burk röd rom/kaviar ovanpå. Servera med en skål små salta kex som man drar i ”röran”. Perfekt till bubbel! ??
Allt fet och salt funkar bra, en liten slider eller pigs-in-a-blanket 🙂 enkla grejer är bäst.
Crustader med typ Bresaola eller annat torkat kött o en liten klick pepparrot på tub?
Åhhh va gott der lät
@gittanpa2an bästa!!!?
Töm en burk naturell färskost i ett djupt fat och häll sweet chilisås omkring. Ta en klick ost med ett tacochips och doppa i sweet chilisåsen….så gott
Dom enklaste av enkla, krispiga Serrano/Parmachips. Sätt ugnen på ca 200’ lägg skinkan på en plåt m bakplåtspapper rosta mitt i ugnen ca 3 min, vänd sen 3 min till. Ta ut låt svalna. Njut med ??
Popcorn är det bästa! ?
Baconlindade dadlar med getost! ?
@bubbelgubben Absolut
Dem är så goda ?kör det ofta till en riktigt kall cava ??
Salta räfflade västkustchips, blue alp ädelost o nyplockade hallon.
Nej men jag har ett bra bantnings tips ? LCHF ”lite champagne hjälper faktiskt” ? skål
@mousserande.se det är det, beroendeframkallande
Chevre chaud på utstansat surdegsbröd eller buffelmozzarella med färsk basilika, tomater, god olivolja peppar och salt.. Finns så mkt gott man kan prova. Avokadoröra på nacho chips toppad med räka och hackad gräslök.. Smaken är som baken..
Gott med goda grannar!
@kalixlojrom Kalixrom är lika viktigt som att ha champagne hemma ???
@annelyckan Det låter helt underbart!!
@midna_theprincess Måste provas!!
@eva5158 Underbar kombo ?
@evacarina632 Låter supergott!!
@kalixlojrom Hahaha, håller med om att Kalix lökrom är fantastiskt i kombination med bubbel ?
Parmesanchips löjrom créme fraich ???passar till många bubbel ???
@ancha61 Tack för tipset! Det lät jättegott!
Philadelphiaost blandad med creme fraiche och hackad gul lök i crustader toppad med rom, supergott!
Kalix löjrom med anpassade tillbehör beroende på champagnens karaktärer. Vällagrad parmesan, smör och citron får ofta styra i rätt riktning. Aldrig rödlök och ALDRIG något som inte är hantverksmässigt tillverkat i anrättningen. Det är en hädelse mot champagnen att ha rostat skräpbröd till något så delikat
Krustader fyllda med avokadoröra toppa med löjrom rödlök och gräslök
Tomatbröd -katalansk nationalrätt Det här är Kataloniens nationalrätt, den äts i princip från morgon till kväll. En tallrik med tomatbröd landar alltid på bordet före middagen vare sig man är på en enkel bar, en fiffig restaurang eller i ett katalanskt hem. Enkelt med ett fåtal ingredienser, men med lika många recept som det finns aficionados – tomatbrödskännare. 4 portioner: 2 mogna plommontomater 1 baguette, skivad olivolja flingsalt och svartpeppar Gör så här: 1. Riv tomaterna grovt på rivjärn, lägg rivet på brödskivorna. 2. Ringla över olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Har just gjort en rökt lax-pytt och och avnjutit en ”båtcava” – Codorniu Mediterrania?
Det låter fantastiskt gott! Ska absolut prova det. Själv är jag ganska töntig….skagenröra på rostat bröd eller linschips med creme fraiche och löjrom tycker jag är gott ?
Looks amazing! Enjoy! ?? #lescinqfilles #champagnelovers