Nicolas Feuillatte Cuvée Palmes d’Or Brut 2006

Posted · Add Comment

🍾 Nicolas Feuillatte Cuvée Palmes d’Or Brut 2006.
nr 88943; 1095 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay.
🍭 0,6 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Komplex doft med utvecklade toner av moget äpple, gula plommon, vita blommor, smörkola, ingefära, knäck, konserverad persika och ananas
💋 Komplex, torr och mogen smak med balanserad syra. Härlig äppelfruktighet med toner av gula äpplen, citrus, tropiska frukter, mineral, rostad kokos, smörkola, kaffe, vanilj och aprikos. Eftersmaken är riktigt lång och trivsam.
👤 Sedan 1946 arrangeras varje år den berömda filmfestivalen Palmes d’Or i Cannes. Riktigt lika länge har inte Nicolas Feuillattes prestigechampagne existerat utan den första cuvéen dök upp på 1990-års skörd. Champagnehuset Nicolas Feuillattes är en gruppering på 82 kooperativ som totalt representerar hela 5000 odlare med tillgång till många hundra olika cru’s (7% av hela Champagne)! I just denna kreation har endast 8 Grand Cru-byar använts och den har legat på jästen under hela 96 månader! Aromprofilen är initialt sluten, men efter bara några minuter möts man av ett skådespel vilken avslutas i ett aromfyrverkeri som lämnar ett bestående avtryck i sinnet. Tropiska frukter, nougat, vanilj och härlig äppelfruktighet samsas med kaffe, smörkola och vita blommor. Denna är ett praktexempel om man vill prova en mognande champagne, men som även klarar några år i källaren! Mig veterligen kan det inte vara många kvar innan 2008:an fasas in så smid medan järnet är varmt!
🕰 2020-2030 (lagringsmöjlighet).
🏅 9,0 (exceptionell champagne).
💲 9,0 (betyg i relation till priset).

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *