Nominé-Renard Special Club 2010 (9,0)

Champagne Nominé-Renard ligger i byn Villevenard i området ”Coteaux du Petit Morin”. Husets yngste son Simon driver idag rörelsen med hjälp av sin far Claude. Man har 20 ha vingård i byarna Villevenard och Etoges, Broyes och Allemant i Côte de Sezanne samt Charly sur Marne och Passy-Grigny i Vallée de la Marne.
Medelåldern på vinstockarna är 40 år och vinet i Special Club 2010 kommer från Villevenard, Etoges och Broyes. Nomine-Renard har varit medlem i Club Tresors de Champagne sedan starten 1971.

Nominé-Renard Special Club 2010Champagnehus: Nominé-Renard
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2010
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Frisk och diskret doft med inslag av moget rött äpple, apelsinskal, lättare tropiska frukter och mineral.
Smak: Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, apelin, mandel, tropiska frukter och mineral. Det finns en viss krämighet och en bakomliggande honungston som speciellt uppenbarar sig under den långa eftersmaken.
Serveringstemperatur: 6-14 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 429 kr
Artikelnr: 97718
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Nominé-Renard Special Club 2010 är en riktigt god champagne som är väl balanserad i både syra och sötma. Det är en pigg ljusgul skapelse som fullkomligt emanerar kraft och styrka – i såväl smak som doft. Moget krispigt rött äpple är något som framträder väl och som blandas med härliga toner från tropiska frukter. Special Club är ett sätt att marknadsföra årgångschampagne av prestige-klass från odlare utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Nominé-Renard Special Club 2010? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: