Odessa Brut

Odessa Brut (6,5)

Odessa Sparkling Wine Company grundades 1896 och har sitt säte i Odessa i Ukraina. Odessa ligger vid Svarta havet några kilometer öster om floden Dnestrs utlopp och är Ukrainas tredje största stad. Företaget producerar upp till 15 miljoner flaskor om året och har kapacitet att producera 10,000 i timmen.

Odessa BrutVinhus: Odessa Sparkling Wine Company
Alkoholhalt: 11,5%
Årgång: NV
Dosage: <15 g/L
Arom: Frisk och blommig doft som går åt parfymhållet. Nyanser av äppelkärnor och tropiska frukter.
Smak: Väldigt speciell smak med en underliggande dold beska och en söt eftersmak. Toner av grönt äpple, grapefrukt, mandel och tropiska frukter.
Serveringstemperatur: 4-10 grader
Passar bra till: Aperitif eller efterrätt
Pris: 99 kr
Artikelnr: 77619
Druvsammansättning:[chart data=”25,50,25″ bg=”FFFFFF” labels=”25% Pinot Noir|50% Chardonnay|25% Traminer” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Odessa Brut är en fin ljusgul kreation med en friskt blommig doft med tydliga nyanser äppel- och tropiska frukter. Smaken är tämligen unik och spännande. Den har en relativt hög sockerhalt, vilket återfinns speciellt i eftersmaken, men inget som är besvärande. Ett mousserande vin från Ukraina som kan vara lite svårare att kombinera med mat, men som fungerar bra till efterrätter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 6,5.

Blank

Hur betygsätter du Odessa Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: