Denna lördag kombineras mignonettetoppade ostron med Paul Bara Brut Millésime 2006 (nr 90448; 396 kr). Fantastisk kombination ? Detta är ett härligt komplext vin, från druvor av 40-åriga vinrankor, som mognat på jästfällning under 8 år och som endast finns i 600 exemplar på Systembolaget. Både doften och smaken är frisk med brödiga inslag av röda äpplen, persika, nougat och citrus. Paul Bara har ett närmast legendariskt rykte i Champagne när det gäller kvalitét och detta mousserande vin visar verkligen vad huset kan åstadkomma! Betyget blir 9 – ett fynd!
Datum: Nov 14, 2015 @ 19:10
Taggar:
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
#bubbel #mousserande #skumpa #champagne #? #paulbara #ostron #lördagsmys #90448
@mianorden Duger denna?
?
Ja så pass bra att jag själv avnjöt en flaska i går kväll besökte dom i somras är spänd på spécial club 2005 smakar köpte några flaskor. Detta hus är nog mitt favorit hus tillsammans med Voirin-jumel. ?
Vad består ostrontoppningen av?
Har en 2005:a i hyllan!
En favorit!
Hoppas den är god-la just en beställning ? Om man gillar Moët, gillar man denna då?
@sofiavogler bra konto 🙂
Har hittils aldrig blivit besviken av vare sig Paul Bara eller @champagnehuset ! ?
Tack för fina omdömen?
@cricriperu Det är mycket mer pinot noir i denna jämfört med Moët, men jag tror du kommer att gilla den.
@champagnehuset ?
@joachimsterner Baserad på schalottenlök, rödvinsvinöger och råsocker.