Perfekt rund stiger den upp mot ytan, en av champagneflaskans 49 miljoner bubblor, och avspeglar samtidigt sin omgivning sfäriskt i 360 grader. För att skapa dessa 49 miljoner bubblor krävdes nästan 4 miljarder jästceller, jästceller vars slutgiltiga öde blev att ingå i en bubblande dryck. En ofrivillig uppoffring och det är svårt att inte känna vördnad för livet när man kommer till den insikten. Hantverket, absolut, men det riktigt konstnärliga kommer från encelliga organismer som vid absorption av kolhydrater skapar en mängd spännande molekyler som slutligen fulländar skapelsen, en riktig anden i flaskan. Tänkvärt…
Taggar:
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
#bubbel #? #champagne #jäst #mousserande #fantasticyeasts
Vilken läcker bild ??
Wow vilken kamera objektiv och inställning?
Wow vilken bild!! ❣️❣️❣️
??
Härliga bubblor?
@clpippi iPhone 6S med ett bättre makroobjektiv ️
Cool post! Tack!
Bilden!
Nice!!
Coolt!
Så vackert…Nästan så jag börjar tro.. ?
Vackert!!
som ett smycke! ??