augusti 4, 2016

Recension på Instagram Aug 04, 2016 @ 17:51

ANNONS:

Helgen (samt OS) närmar sig och då passar det utmärkt att njuta en champagne med gamla anor. Denna afton njuter vi Gosset Grand Rosé Brut i magnum-format (nr 7405; 1099 kr) – en ljusorange skapelse med en fantastiskt frisk doft fylld av härliga sommartoner. Smaken är baserad på hallon, smultron, röda vinbär, grapefrukt och mogna äpplen, men det finns även en bakomliggande beskhet som balanserar allt.
Champagnehuset Gosset är det äldsta vinhuset i Champagne. Det etablerades 1584, men det var först under 1700-talet som man började producera champagne. Vid tillverkning undviker man malolaktisk jäsning (dvs. då äppelsyra görs om till mjölksyra) varvid vinet blir mjukare och rundare samt vinet tillåts ligga minst 3 år på jästfällningen. En standard-champagne skapas genom att blanda flertalet årgångar från 12 Grand Cru- och Premier Cru-lägen. Betyget på rosén är 8,5 (mycket bra)!
Helgen (samt OS) närmar sig och då passar det utmärkt att njuta en champagne med gamla anor. Denna afton njuter vi Gosset Grand Rosé Brut i magnum-format (nr 7405; 1099 kr) - en ljusorange skapelse med en fantastiskt frisk doft fylld av härliga sommartoner. Smaken är baserad på hallon, smultron, röda vinbär, grapefrukt och mogna äpplen, men det finns även en bakomliggande beskhet som balanserar allt.
Champagnehuset Gosset är det äldsta vinhuset i Champagne. Det etablerades 1584, men det var först under 1700-talet som man började producera champagne. Vid tillverkning undviker man malolaktisk jäsning (dvs. då äppelsyra görs om till mjölksyra) varvid vinet blir mjukare och rundare samt vinet tillåts ligga minst 3 år på jästfällningen. En standard-champagne skapas genom att blanda flertalet årgångar från 12 Grand Cru- och Premier Cru-lägen. Betyget på rosén är 8,5 (mycket bra)! @espumante_ab @champagne_gosset
Taggar: bubbel rose gosset semester champagne torsdagsmys mousserande ? torekov skumpa sommarhäng

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!